Sprema se najveći zemljotres u srpskoj košarci: Da li je ovo najava istupanja Partizana iz KLS?

Ostoja Mijailović govorio o mnogim aktuelnim temama, a jedna od najvažnijih je da li će crno-beli igrati Košarkašku ligu Srbije

  • 78
KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović gostovao je na Prvoj televiziji, gde je govorio o mnogim aktuelnim temama. Dotakao se i prozivka na njegov račun, kao i smišljanju novih afera, a naširoko je pričao o porazu od Burse, očekivanjima pred polufinalnu seriju protiv Budućnosti, o mogućem istupanju Partizana iz Košarkaške lige Srbije, o najavama da bi Beograd mogao da ima dva kluba u Evroligi.

O porazu od Burse

- To je bio težak udarac za našu ekipu, ali mislim da je Željko Obradović uspeo da motiviše ekipu, da budu svesni da igraju meč za sebe, za klub i za navijače. Taj težak poraz nikome nije prijao, niko to nije očekivao, a mi sa druge strane 9 godina nismo igrali finale ABA lige, nadamo se da ćemo da uđemo u finale, posle i da osvojimo trofej i da tako igramo Evroligu. Ja sam pet godina na čelu Partizana, kada pomislim da devet godina nismo igrali finale ABA lige, deluje mi kao nenormalno, ali to je realnost i to je nešto što moramo da promenimo u narednih 10-15 dana.

O prozivkama Željka Obradovića za igrače Partizana

- Željko Obradović je jedan od najvećih profesionalaca koje sam upoznao. Nije rekao to slučajno, pričali smo kasnije, zaista je tako bilo. Mi smo klub koji ima armiju navijača, na Bursi je bilo 19.000 navijača, niko nije rekao jednu lošu reč ni za igrača, ni za trenera. Oni moraju da budu svesni za koga igraju, Željko nije došao da bude 10. u Evrokupu i da ne uđe u finale ABA lige.

- Atmosfera je fantastična među igračima, plaćeni su na vreme. Taj poraz protiv Burse se dogodio. Naša ekipa je prosečno stara 23 godine, to su činjenice, i igrati sa ekipama koje imaju prosečno 28-29, imaju više iskustva i naučili su i da gube i da pobeđuju Našoj ekipi je manje prijala podrška protiv Burse, nisu navikli da igrjau pred 19.000 navijača.

O mogućem istupanju Partizana iz Košarkaške lige Srbije

Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

- U javnosti izlaze dezinformacije od strane menadžmenta KLS. KLS nema nikakav značaj osim simboličnog trofeja. Naša liga treba da bude vetar u leđa reprezentaciji. Imamo karija Pešića koji je došao na čelo reprezentacije. On sedi sprat ispod u Kući košarke, a da ni sam ne zna kada će početi i kada će se završiti KLS. Nije tačno da se u prošlosti KLS igra u ovom formatu da se ne igra Superliga. Nije se igralo kada je bilo kovida.

- Mi smo došli u situaciju da smo došli na predsedništvo, gde su nas Zvezda i FMP preglasali sa dva glasa prema jedan, a mi smo tražili da Skupština i svi klubovi odlučuju o novom formatu, to nije istorijski podatak da smo igrali samo polufinale i finale i da se koristio ključ iz ABA lige i da ko bude prvi ima prednost domaćeg terena. Mi smo tražili da se to vrati na Skupštinu, da se ponovo odlučuje, jer ovo više nije kovid sezona, a mi igramo po pravilima iz kovid sezona. Dolazimo u situaciju da je naša liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Partizan nikome ne može da bude krpa za potiranje, a bivši je prvak Evrope ima Željka Obradovića i armiju navijača iza sebe, to neće da se desi.

Svetislav Pešić Foto: MN Press

- Videli ste izjave Karija Pešića gde kaže da nema nikakavu saradnju sa KLS. Pa se mi pitamo zašto igramo KLS, da nekome pomognemo da uzme trofej ili da pomognemo reprezentaciji Srbije da nakon 20 godina osvoji neki trofej - rekao je Mijailović.

Upitan je i o tome zašto Željko Obradović nije bio na konferenciji pred počegak KLS.

- Željko je taj dan imao trening, nama su taj trening i ovo protiv Budućnosti mnogo bitniji nego da Željko dođe da se slika tamo sa nekima koji glume menadžere. Mi svi treba da sednemo i da vidimo kako treba naša košarka da izgleda.

Koje su posledice ako Partizan istupi iz KLS?

- Ne vidim nikakve posledice. Šta mi nismo preživeli za ovih pet godina, ili Partizan. Ko je osudio Beronove korake kada su nam oteli utakmicu sa takvim suđenjem? Mi dolazimo u situaciju da nešto moramo zbog nekoga. Mi smo Partizan, imamo najveću armiju navijača u Srbiji kada je u pitanju košarka. Možemo da sednemo za sto, o tome može da odlučuje Skupština. U KLS tri kluba imaju pravo glasa, Zvezda, FMP i Partizan i direktor KLS. Mi smo hteli da Skupština odlučuje, a ne mi.

F4 u Beogradu i dva kluba iz Srbije u Evroligi

Panorama Beograda, Beogradska Štark arena Foto: Marko Jovanović

- Ja sam preponosan što je učinila ABA liga, ono što je učinila je rezultat koliko je naših sudija na F4, ponosan sam na zemlju što je F4 kod nas ponovo, to je velika stvar za one koji su radili i lobirali da se to desi. Mislim da smo odavno zaslužili dva kluba u Evroligi, ali moramo da pazimo šta radimo i da se više poštujemo, ako želimo duže da budemo tamo, jer ako nema respekta jednog kluba prema drugom, niko nam neće pomoći.

O optužbama na njegov račun

- Videli ste zadnjih 5 godina ja sam po njihovoj priči krao automobile, varao sam osiguranja, ja sam ubio Majkl Odža, ja sam bio trgovac narkoticima, švercovao sam oružje. Sada i sada izmišljaju neku aferu oko neke tuče.

- Zašto me nisu napadali pre pet godina. Ja sam gospodina iz Železnika tužio pre dve godine jer je na nacionalnoj televiziji rekao da sam trgovao drogom. Zašto sud nije presudio u moju ili njegovu korist.Postoji li bilo kakav dokaz za to. Pitam se šta je sledeće? A onda se pitamo zašto nas je 35.000 manje, nama ne trebaju spoljni neprijatelji. Dok ne uklonimo kancer iz našeg društva i sporta, neće nam biti bolje.

- Ja sam za pet godina pretrpeo najgore uvrede, pričali su da sam ubica, narko diler, sada smišljaju neku glupavu priču oko nekakvih tuča kada sam bio na Hilandaru sa svojim sinom da se pričestim.

Očekivanja za meč protiv Budućnosti

Dragan Bokan, Željko Obradović, Ostoja Mijailović, Zoran Savić Foto: MN Press

- Budućnost će dati sve od sebe, kada god dođe u Beograd, da li igra sa Zvezdom ili Partizanom, da sve od sebe da pobedi tu utakmicu. Očekujem tešku utakmicu, sjajnu atmosferu i da naši igrači pokažu karakter i pokažu da su spremni da nose dres Partizana, koji je jedan od najtežih u Evropi.

O najavi Hrvata da će istupiti iz ABA lige

- Mi nismo za to, mislim da je ABA liga bogatstvo pre svega za srpske klubove i za region. Konačno ABA liga ima menadžment, tu vladaju opšti interesi, a ne interesi pojedinaca. Ako hrvati donesu takvu odluku, to će biti na štetu hrvatske košarke, ne na štetu srpske i regiona.

Video: Rekao da navija za Partizan u grotlu Delija i... ostao živ: Bivši potpukovnik JNA iznervirao navijače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    10. maj 2022 | 10:48

    Godinama oni istupaju iz lige ali nikako da istupe jer zele da izbegnu jos jednu metlu i vrse pritisak kao u fudbalu da im se pokloni titula

  • M

    10. maj 2022 | 11:04

    Katanac i vraćaj se za Croaciju

  • kimi

    10. maj 2022 | 11:54

    a trojka iz auta, a čuvanje straže u vrcu.. da da vi ste Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA