Evroliga najavila spektakularan dokumentarac: MVP je sinonim za Srbiju, istorijska prošla sezona na platnu!

Prvi put se desilo da su najbolji košarkaši u sva tri najjača takmičenja - Evroligi, Evrokupu i NBA ligi dolazili iz iste zemlje

  • 1
Nikola Jokić, Vasilije Vasa Micić, Miloš Teodosić

Foto: Profimedia/Seskimphoto, Tanjug/AP, Marko Jovanović

Neverovatna je bila sezona 2021/22 za srpsku košarku, barem onu klupsku. Naši igrači širom sveta nas zaista nisu razočarali, stizali su brojnih titula i dostojno su predstavljali našu zemlju. A na sve to, ispisana je istorija kada je reč o tri najjača takmičenja na planeti.

Naime, nikada se nije desilo da MVP u sva tri dolazi iz iste zemlje. Srbiji je to pošlo za rukom, pošto je Nikola Jokić tada prvi put bio proglašen za najboljeg u NBA ligi, Vasa Micić bio je bez konkurencije u Evroligi, a Miloš Teodosić u Evrokupu.

Zemlja košarke tako je dobila još jednu potvrdu da je rasadanik velikih talenata, ukoliko je ona uopšte bila i potrebna. Evroliga se potrudila da se to ne zaboravi, pa je tako na svom zvaničnom Tviter profilu najavila spektakularan dokumentarni film pod nazivom "Zemlja MVP-jeva".

U njemu će se govoriti o putu Jokića, Micića i Teodosića, a među kadrovima su se našli rodni gradovi tri naša velika asa. Sve u svemu, jasno je da nas čeka veliki spektakl i moguće i neki detalji koje ranije nismo znali. Nije jasno da li su najbolji igrači u tri takmičenja takođe govorili u ovom dokumentarcu.

Bilo kako bilo, ostaje nam da čekamo. I verujemo da će se čekanje isplatiti.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA