Alimpijevićevi "pitbulovi" nisu ujeli mađioničara: Teodosić nestvarnom partijom uzeo Evrokup sa Virtusom!

Novi trofej u karijeri za našeg sjajnog plejmejkera

  • 16
Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Sezona u Evrokupu zvanično je gotova, a novi šampion je - Virtus iz Bolonje! U magičnoj atmosferi "Paladoce", klub koji sa klupe predvodi Serđo Skariolo, a za koji između ostalog nastupa i naš Miloš Teodosić ispunio je cilj koji je postavio pred sebe pred početak sezone i uzeo je trofej, a samim tim obezbedio sebi mesto u Evroligi za narednu godinu - 80:67.

Tako je na jako tužan način završena bajka ove sezone u Evrokupu. Uspeo je Dušan Alimpijević sa Bursom da "naređa" Partizan, Cedevita Olimpiju i River Andoru, ali je u Bolonji ipak ostao nemoćan.

Sve do pred poslednju četvrtinu, delovalo je da Virtus ima sve konce u svojim rukama. Vodio je italijanski klub, koji je ujedno bio i domaćin ovog meča u Paladoci sa 15 poena prednosti u čak tri navrata tokom drugog i trećeg perioda, ali Alimpijevićevi "pitbulovi" ne bi bili to što jesu da nisu uspeli da zagrizu meso i da nam prirede zanimljivu poslednju deonicu kada su u jednom momentu prišli i na pet poena zaostatka. Međutim, više od toga nisu mogli.

Dušan Alimpijević Foto: MN Press

Gledali smo zaista tvrd meč, što je donekle i bilo neočekivano, s obzirom na važnost utakmice. Loša stvar po Alimpijevićev tim bila je samo ta što su dopustili Virtusu da se rastrči po terenu i to što nisu pronalazili način da zaustave mađioničara - Miloša Teodosića.

Odigrao je plejmejker sjajnu partiju u dresu italijanskog kluba, iako je za vikend u tamošnjem šampionatu doživeo povredu. Stegao je zube i izašao je na teren i pored toga i pokazao zašto je veliki. Meč je završio sa čak 21 poenom na svom kontu uz jedan skok i tri asistencije. Skariolo je pametno koristio njegove minute, a Teo mu je uzvratio na najbolji mogući način.

Deluje da je presudila upravo ta prva četvrtina koju je Virtus dobio sa čak 25:12 i naterao Bursu da bude u večito podređenom položaju. Nisu se momci iz Turske predavali ni u jednom momentu, baš naprotiv, držali su tu razliku negde između deset i 15 poena, ali do podviga nisu mogli.

To automatski znači da su ostali bez mesta u Evroligi za narednu sezonu, jer samo pobednik ide dalje, zbog propozicija koje kažu da ako se prošlosezonski finalisti Evrokupa ove sezone domognu TOP 8 Evrolige, automatski se smanjuje broj mesta za jedan. To je učinio Monako, pa Bursa njega može da krivi za to što neće igrati u eliti.

Video: Teo nam je priznao zašto je šutirao sa 10 metara: Kako se dogodila ona trojka preko Garbahose!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    11. maj 2022 | 22:35

    Zar nije Željko uzeo?

  • asdf

    11. maj 2022 | 22:38

    Kad grobari igraju finale u Areni pred 800 miliona grobara i huligana sto zivot dace za pare,ovaj partizana?

  • Dusan

    11. maj 2022 | 23:41

    Da li ćemo dočekati Radonjizam u 8 najboljih... Tesko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA