≫ 

Jokić otvorio dušu: Pričao o suzama, počecima, trkama i Somboru, košarkaškim uzorima

Nikola je bio oduševljen posle iznenađenja

  • 0
Nikola Jokić Printscreen: Youtube/

Srpski košarkaš Nikola Jokić, po drugi put u nizu, odabran je za MVP-a NBA lige, a posebno iznenađenje priređeno mu je u rodnom Somboru, gde je u društvu prijatelja dobio prestižnu nagradu.

Po dobijanju nagrade, Nikola je dao intervju iz svoje štale u Somboru, što je potpuno zaprepastilo novinare TNT-a, koji su konstatovali da nikada ranije nagrada nije uručena u štali. Tako je Nikola moćnim rečima objasnio koliko mu znači ovo priznanje. i onda dao opširan intervju u kojem se potpuno otvorio. Nikola je prvo otkrio kako su mu prijateeji priredili iznenađenje:

- Bilo je neverovatno. zapravo, radio sam sa trenerom i vežbali smo sa konjima. Bio je to običan dan. U stvari, bio je malo drugačiji jer smo otišli na stazu popodne. Pitao sam: "Zašto, jer to obično radimo ujutru". Potom sam pomislio da je možda otišao na pecanje. Potom, došao sam u štalu, video kuma i zapitao se, šta on traži ovde. Video sam sve u majicama, ekipu iz Denvera, trenera Melouna. Bilo je baš emotivno, emotivan momenat za mene. Niko ne dolazi ovde, bilo je neverovatno. Ovo se dešava jednom u životu - rekao je Nikola u dahu i potom odgovorio na pitanje o košarkaškim počecima, kada je imao 8 godina:

- U tom momentu, nisam razmišljao o igranju košarke. Bio sam u štali, bio sam sa konjima, čistio. O košarci sam počeo da razmišljam kada sam imo 13, 14, godina. Moj tata je pričao sa trenerom da se počnem sa košarkom.

Novinara Ernija Džonsona je zanimalo i ko je Nikoli bio uzor.

- Hajde ovako da kažemo, kada sam došao u NBA, to je, naravno, bio Tim Dankan. Ali, uvek sam tražio nešto poput Dirka Novickog, Borisa Dijaa.

Tokom intervjua, zalajao je pas, a Nikola je imao opasku da "pas umire", posle šoka i smeha, Erni je konstatovao da se to dešava kada radite intervju iz štale.

- Dolazim iz ovog grada. Nije bilo načina da dođem u NBA iz osvog grada i ove štale. A sada igram košarku u najboljoj ligi na svetu, na visokom nivou. Mislim da je uspeh samo da sam tamo, a to što smo uradili sa Nagetsima je istorijski. Rastemo kao tim i to je nešto o čemu ću razmišljati kada ostarim. Uradili smo veliku stvar.

Erni se našalio i spomenuo da i Šekil O'Nil voli konje.

- Možemo se trkati, to bi bila velika stvar. Ali, on je džokej, ja sam vozač. Sada ću samo uživati sa svojim konjem. To je moja pasija. Ljudi koji me znaju, znaju da je to moja pasija.

Video: Jokić slavio pobedu svog grla kao trijumf Denvera: Sreća Somborca posle napete trke na hipodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA