Morezmo: "Ako ruski teniseri podrže Putina, sigurno će biti sankcija"

Sve teža situacija oko nastupa na Rolan Garosu

  • 3
Andrej Rubljov Foto: Tanjug - AP

Samo deset dana ostalo je do početka Rolan Garosa a situacija oko nastupa ruskih sportista i dalje nije potpuno definisana. 

Tako je direktorka Gren slema u Parizu Ameli Morezmo za državni radio Francuske istakla da će se organizatori držati pravila.

- Veoma je komplikovana situacija kada su u pitanju ruski i beloruski sportisti, ali držaćemo se pravila. Ako se ponašaju neutralno mogu da igraju na Rolan Garosu - izjavila je Morezmo i dodala:

- Fer odluku doneti je nemoguće. Držimo se onoga što su evropske i svetske vlade odlučile u martu. Ruskim i beloruskim timovima zabranjeno je da se takmiče, ali ne i sportistima pojedincima dokle god se ponašaju neutralno. I toga ćemo se striktno držati. Ukoliko iko od njih bude u medijima davao izjave koje se tumače kao podrška Vladimiru Putinu, sasvim sigurno će biti sankcija - zaključila je ona.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneki

    12. maj 2022 | 14:58

    Čak i sportiste ucenjuju, smece od političara.

  • Z

    12. maj 2022 | 14:42

    Ne nego će Makarona da podrže, a bjeri tamo

  • NekoKo

    12. maj 2022 | 16:46

    Da li je moguće da su tolika gamad bez trunke doslednosti i samokritičnosti.? Ej, bre pa cela Francuska, Španija, Portugalija, Holandija, Nemačka, Belgija, Italija, Britanija, Amerika ... svaki dan da se odriču svih svojih režima, predsednika isl. uključujući i ove sadašnje ne bi bilo dovoljno po istim aršinima. Drugo, u startu je ponižavanje terati bilo koga da se javno izjasni o bilo čemu.? Zato im svako ko je iskreno slobodarskog duha želi da nesatnu sa mape i da konačno jednom za sva vremena sjašu sa 80% planete. Da prestanu da celom svetu nameću svoju bolest i tiraniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA