≫ 

Sjajni Dončić obezbedio sedmu utakmicu protiv Finiksa, Majami eliminisao Filadelfiju

Embid i Harden odigrali veoma loš meč i završili učešće u plej-ofu

  • 4

Košarkaši Dalasa uspeli su da obezbede sedmu odlučujuću utakmicu protiv Finiks Sansa u polufinalu Zapadne konferencije pobedom od 113:86 u šestom meču plej-of serije.

Rezultatske neizvesnosti bilo je samo do polovine druge četvrtine, kada su se Maveriksi odlepili i na veliki odmor otišli sa 15 poena prednosti.

Povratka u meč za Sanse nije bilo, pa je Dalas sa +27 uzvratio za žestok poraz u Arizoni pre dve večeri od 30 razlike.

Dalas je do pobede vodio Luka Dončić koji je odigrao fenomenalnu partiju, ubacio je 33 poena, tome dodao 11 skokova i osam asistencija. Redži Bulok je ubacio 19 poena, Džejlen Branson poen manje, a Skot Dinvidi je upisao 15 poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Deandre Ejton koji je imao dabl-dabl učinak zabeleživši 21 poen i 11 skokova, dok je Devin Buker postigao 19 poena uz osam skokova.

Ono što je zanimljivo pred sedmi meč ove serije jeste da je svaki duel do sada dobila domaća ekipa, i to uglavnom veoma ubedljivo, pa će tako Sansi biti favoriti u odlučujućoj utakmici, koja se igra za dva dana.

Devin Buker, Deandre Ejton, Džej Krauder Foto: Tanjug / AP

Majami Hit je učinio ono što Finiks nije uspeo, došla je ekipa Erika Spolstre do pobede u šestoj utakmici serije protiv Filadelfija rezultatom 99:90 i tako se plasirala u finale Istočne konferencije.

Iako po jednocifrenoj razlici deluje da se Filadelfija dobro držala, to je bio slučaj samo u prvom poluvremenu, na kraju kog je Hit imao poen prednosti.

Ključni detalj desio se početkom treće četvrtine kada je Majami napravio seriju 16:2, odlepio se na +16 i prelomio meč u svoju korist.

Ključni igrači Filadelfije su ponovo zatajili. Džoel Embid je ubacio 20 poena uz 12 skokova, ali uz veoma loš šut iz igre (7/24). Od njega se očekivalo više, ali i od Džejmsa Hardena koji je upisao samo 11 poena uz devet asistencija.

Džoel Embid, Džimi Batler Foto: Tanjug / AP

Na drugoj strani u pobedničkoj ekipi na svom prepoznatljivom nivou bio je Džimi Batler koji je ubacio 32 poena, tome pridodao osam skokova i odveo svoju ekipu u finale konferencije. Veliku pomoć imao je od Maksa Strusa koji je postigao 20 poena uz 11 skokova.

Majami će u finalu za rivala imati boljeg iz serije u kojoj se sastaju Milvoki Baks i Boston Seltiksi, a trenutni rezultat je 3:2 u korist Baksa.

Video: Što ulaziš u frku s Dončićem kad si slabiji: Košarkaš Finiksa izvukao deblji kraj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA