Luda noć u NBA: Spleš braća pogurala Ratnike i Bjelicu u finale Zapada, revolveraški obračun Tejtuma i Janisa

Sjajno NBA veče i radost za srpskog košarkaša

  • 2
NBA Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa prvi su finalisti Zapadne konferencije, što automatski produžava san srpskog košarkaša, Nemanje Bjelice da se domogne prstena u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu. Oni su noćas posle znatno bolje odigrane završnice "finiširali" posao protiv Memfisa pred svojim navijačima za pobedu od 4:2 u seriji - 110:96.

Kako to obično biva na mečevima Ratnika, apsolutna dominacija pripala je Stefu Kariju, koji je ubacio 29 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Međutim, veliku potporu večeras imao je u svom "spleš bratu" Kleju Tompsonu koji je izbrojao i jedan poen više uz osam skokova i dve asistencije. Bila su tu i dva igrača sa dabl-dablom - Endru Vigins (18 poena, 10 skokova) i Drejmond Grin (14 poena, 16 skokova).

Nastupio je i naš Nemanja Bjelica, upisavši po dva skoka i asistencije, bez poena. Kuriozitet je da je Luni imao 22 uhvaćene lopte, od čega 11 u prvoj deonici.

Golden Stejt čeka pobednika sedmog meča između Finiksa i Dalasa u finalu Istočne konferencije i u tom meču navijaće za Maverikse kako bi imao prednost domaćeg terena.

NBA Foto: Tanjug / AP

Sa druge strane, ranije tokom noći nije kompletiran finalni par na Istoku, pošto je Boston uspeo da vrati brejk i pošalje nas na majstoricu u "TD Garden" - 95:108.

Bila je to apsolutna dominacija Seltiksa od prvog do poslednjeg napada, koja je na kraju i krunisana zasluženim trijumfom. Vodio je Boston tokom većeg dela meča i nije se predao oscilacijama.

Statistički gledano, bila je ovo velika borba između Džejsona Tejtuma sa jedne strane i moćnog Janisa Adetokumba sa druge strane. Pobedu je odneo košarkaš Bostona, ubacivši 46 poena uz devet skokova i četiri asistencije. Grk je takođe bio neverovatan ubacivši 44 poena uz 20 skokova i šest asistencija.

Presudni, sedmi meč na programu je sutra uveče u za nas idealnom terminu od 21.30 časova po srednjeevropskom vremenu, tako da ćemo moći da istinski uživamo u košarci iz najvećeg grada u Masačusetsu.

Video: Jokić sa hipodroma otišao u moćnoj mašini: MVP najbolje košarkaške lige u svom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA