Nekadašnji košarkaš Zvezde se "gušio" u suzama: Posle 20 godina stavio tačku na karijeru, obuzele ga emocije

Omar Kuk je i u poslednjem takmičarskom meču imao za šta da se bori

  • 3
Omar Kuk Foto: Twitter - Printscreen

Velika karijera Omara Kuka, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde je posle dugih 20 godina stavljena u knjige. Čovek koji je napunio 40 godina ove sezone nastupao je za špansku Saragosu koja se grčevito borila za opstanak u ACB ligi i uspela je da ga izbori, na njegovu veliku sreću.

Međutim, ovaj meč bio je poseban za Kuka iz tog razloga što mu je bio poslednji u karijeri. Postigao je tri poena uz tri asistencije, ali čim se utakmica završila briznuo je u plač. Emocije su ga obuzele i nije mogao da se kontroliše pred kamerama.

- Ovo je moja poslednja utakmica, sada ću se povući posle više od 20 godina igranja. Duga karijera, a ovo je verovatno moja poslednja utakmica. Bila je teška sezona, povredio sam se i propustio tri meseca na početku i prvi put u karijeri sam toliko dugo bio odsutan - lio je suze Kuk dok je pričao pred kamerama.

On je posle jedne godine krenuo da igra profesionalno, a između ostalog je nastupao za Portland i Toronto. Potom se prebacio u Evropu gde je igrao od 2005. godine, pa sve do samog kraja karijere. Tokom 2007. godine došao je u Zvezdu gde je brzo uspeo da se nametne, posle čega je nastupao za Unikahu, Valensiju, Olimpiju iz Milana i Lijetuvos Ritas.

U regionu je još nastupao za Budućnost, posle čega je poslednjih šest godina proveo u Španiji igrajući za Estudijantes, Gran Kanariju i Saragosu. Postao je četvrti asistent Evrolige, a u svojim knjigama ima FIBA Ligu šampiona, FIBA Evročelendž kup, dve titule i dva kupa u Crnoj Gori i jedan Kup Belgije.

Video: Nećete verovati koliko skupe papuče Jokić vucara po štali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    15. maj 2022 | 08:23

    Jeste ali je zato redovno karao partizan hahaha

  • kukuuuu

    15. maj 2022 | 08:07

    Omar Kuk..kukala ti majka ciji si ti dres nosio...malog kluba sa malog kalamegdana..

  • 1389

    15. maj 2022 | 08:13

    Ovaj je igrao za novi ili stari eFeMPe ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA