Šokantan rasplet u Španiji: Dobili su Partizan u Evrokupu ove sezone, a sinoć su ispali u drugu ligu

Sa River Andorom će se u drugi rang takmičenja preseliti i San Pablo Burgos, nedavni osvajač FIBA Lige šampiona

  • 6
KK Partizan KK Morabank Andora Foto: MN Press

Koliko je malo vremena potrebno u košarci da dođete od vrha do dna... Tu priču najbolje će vam ispričati u Andori i Burgosu, čiji su timovi ispali u drugi rang takmičenja iako su ove i prethodnih sezona upisivali istaknute rezultate u evropskim takmičenjima. San Pablo je osvojio FIBA Ligu šampiona, a klub iz mikro-države je stigao do polufinala Evrokupa gde ga je izbacila čudesna Bursa.

Sinoć se u Španiji igralo poslednje kolo ACB lige. San Pablo je bio u vrlo neprijatnoj poziciji, pošto je uz pobedu morao da računa i na to da mu se poklope neki drugi rezultati. Andora je držala sudbinu u svojim rukama i trijumf joj je garantovao opstanak, jer bi se ušlo u krug timova sa skorom 12-22.

Međutim, Andora je poražena od Tenerifa (75:77), dok je San Pablo izgubio do "srpske" Fuenlabrade (66:83) za koju je Dušan Ristić ubacio čak 21 poen uz osam skokova, a Jan Novak dodao sedam poena uz neverovatnih 12 asistencija za opstanak u ligi. Upravo je ovaj tim bio u vrlo nezgodnom položaju na dva kola pred kraj, ali su Srbi sa dve pobede uspeli da "poguraju" tim preko crte.

Podsetimo, na početku ove sezone River Andora igrala je protiv Partizana i uspela je da slavi (61:60), a do pobede je došla protiv još jednog tima iz ABA lige, Budućnosti u osmini finala Evrokupa (74:64). Uspeo je crno-beli tim kasnije da se osveti u Beogradu i da slavi sa 95:70, ali su oba tima na kraju bez uspeha završila takmičenje.

Iz druge lige u prvu se plasirala Granada, dok je najveći favorit da kroz plej-of dođe do drugog mesta Estudijantes za koji je u prethodnom delu svoje karijere nastupao igrač Partizana, Aleksa Avramović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Panter posle pobede protiv Budućnosti: Bili smo sj***ni posle Burse, drago mi je što smo pobedili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    15. maj 2022 | 09:16

    To više govori o Partizanu nego o njima.

  • Nemke

    15. maj 2022 | 11:58

    Hahahah, boranija I jedni I drugi, ovi naši malo veća!

  • Žerac

    15. maj 2022 | 13:03

    Da nije Žoca i uloženog državnog novca glodari bi ispali u ABA 2 Ligu. Jer pre početka sezone nisu imali za šta pas da ih ujede, a onda odjednom najbolji trener i najveći budžet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA