Finale ABA lige posle devet godina nije bilo bliže: Partizan juri 4/4 protiv Budućnosti, ali neće biti lako

Crno-beli bi trijumfom u "Morači" mogli da stave polufinalnu seriju sa Podgoričanima iza sebe

  • 19
Uroš Trifunović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Prosto deluje neverovatan podatak da Partizannije zaigrao finale regionalne lige već punih devet godina. Ipak, turbulentne godine dovele su do toga da crno-bele ne vidimo u odlučujućem meču ili seriji još od 2013. godine, pa navijači sa nestrpljenjem očekuju momenat kada će se ponovo boriti za prsten na Jadranu. Možda priliku za radost dobiju već večeras.

Za to će biti neophodno savladati ekipu Budućnosti u Podgorici (20.45, Arena Sport Premium 1) i to će biti daleko od lakog posla. Iako je Partizan slavio sva tri puta ove sezone protiv Podgoričana, nekako uvek stoji da je vrlo nezgodno cele godine ostati neporažen od nekog sastava, pogotovo ako je on kvaliteta kakav je tim Aleksandra Džikića.

Podsetimo, Partizan je pre samo pet dana u "Pioniru" dobio Budućnost sa sasvim komotnih 82:66, kontrolišući utakmicu od početka do kraja, a ranije tokom ligaškog dela sezone je na svom terenu slavio sa 75:66, dok je u Podgorici bilo takođe sasvim pristojnih 72:80. Uglavnom je ekipa Željka Obradovića u ovim utakmicama imala rezultatsku kontrolu i priključak, a može se primetiti da je odbrana igrala važnu ulogu.

Defanzivne akcije biće možda i najvažniji deo igre crno-belih večeras u "Morači", pošto će Džikićev sastav jednostavno morati da ide na sve ili ništa posle poraza u prvoj utakmici. Pokazao je Obradović da može da kombinuje igrače na raznim pozicijama, na prvom meču se umesto smol-bol petorke sa Panterom i Madarom odlučio za nešto višu sa Trifunovićem, Lesorom, Glasom i Zekom, što je dalo rezultate.

Ipak, treba naglasiti da je Budućnost vrlo, vrlo nezgodna ekipa kada gledamo šut za tri poena. On ih u prvom meču nije nikako služio, ali ako dođe do određenih promena i on "krene" na pravu stranu, vrlo lako bismo mogli da vidimo dramu i dosta uzbudljiviju utakmicu od one iz Beograda.

Isključimo li ovu sezonu iz kalkulacija, Partizan u Podgorici nije slavio od 2014. godine. Budućnost je do tog 13. marta bila u seriji od sedam uzastopnih utakmica na kojima nije bila poražena u "Morači". Jak domaći teren oduvek je i krasio tim iz glavnog grada Crne Gore, koji će se u navijače uzdati i večeras, pošto su rasprodate gotovo sve ulaznice za meč starih rivala.

Košarka ABA liga polufinale Parizan Budućnost Foto: MN Press

- Znamo da do naše ovosezonske utakmice u Morači, Partizan tamo dugo nije pobedio i da će nam biti još teže da i četvrti put u sezoni savladamo odličnog rivala kakva je Budućnost. Verujem da će oni dati sve od sebe da se vrate u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da im čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo - istakao je pred meč mladi Uroš Trifunović.

Utakmicu će suditi veoma iskusna trojka koju će predvoditi slovenački arbitar Damir Javor, a pomagaće mu kolege iz Hrvatske - Tomislav Hordov iz Zagreba i Denis Hadžić iz Rijeke.

Video: Lesor promašio bacanje pa se popravio snažnim zakucavanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    15. maj 2022 | 15:36

    Realno Partizan je trenutno treci, ili cak cetvrti klub u Srbiji. Pa oni nisu 10 godina igrali finale ABA lige a 5 godina finale KLS.

  • mik

    15. maj 2022 | 12:20

    Punter LesorZek Madar Glas prva petorka Partizana, Hahahah jel to partizan

  • Beograd Srbija

    15. maj 2022 | 14:21

    -Nasli limeni panteri da pricaju o postenju i kulturi, ae bre nosite se sa ovih vesti jedino igraci KK Buducnost znaju kako su prosli u finalu, sektasi su usli na teren da biju igrace i da sutiraju na kos toliko o vasoj coki kulturi. Lotar Mateus je za vas covek legenda, vi bi sopstveno dupe dali da vas taj covek vodi vase lazi i prevare su bruka za celu naciju. Nije ni cudo kako ste prosli Krasnodar, sudije vas tu stite u 97 minutu vam sude penale Indjija zna najbolje kako je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA