Obradović o Panterovoj nuli u Podgorici: "Ne znam, imao je otvorene šuteve..."

Trener Partizana smatra da se i bez učinka najboljeg moglo do pobede

  • 12

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je posle poraza njegovog tima protiv Budućnosti da je trijumf domaćih bio apsolutno zaslužen posle svega viđenog u dramatičnom meču u Morači.

- Čestitam ekipi Budućnosti na apsolutno zasluženoj pobedi, mislim da su igrali bolje svih 40 minuta. Uspeli smo na kraju da se vratimo u utakmicu, imali na kraju šansu i da pobedimo, ali smo odigrali katastrofalno zadnju odbranu i konfuzno zadnji aut - lociroa je uzroke poraza Obradović.

- Kako god, rekao sam i posle prve utakmice, ovo je plej-of, da li je 1 poen, 11 ili 21 nebitno je, bitno je da se sada serija seli za Beograd i to je to. Idemo da se pripremimo, ponovo analize, ponovo da uradimo sve ono što mislimo da je potrebno da se uradi da bi eventualno dobili tu treću utakmicu i otišli u finale.

Jedno od pitanja novinara za Obradovića odnosilo se na 10 promašenih slobodnih bacanja u prvom poluvremenu i koliko je taj segmen igre bio odlučujući.

- To je sigurno nešto što je bilo mnogo važno u prvom poluvremenu. Vratili smo se čak i u tim oklonostima, a veliko je pitanje zbog čega igrači promašuju tako lako slobodna bacanja. To je priprema, mentalitet, dođeš da igraš utakmcu, da treniraš, igraš košarku... Promašiti toliko je previše za bilo koju utakmicu, posebno za utakmicu u plej-ofu.

Posebna priča je Kevin Panter i njegovih 0/7 iz igre i nula u rubrici poeni.

- Da, imao je otovrenih šuteva... Ne znam, sigurno da je on igrač koji je veoma bitan za nas, ali eto i bez njegovog nekog učinka sa šutem smo i došli u situaciju da branimo zadnji napad i da pobedimo ovu utakmicu. Čak i ovaj aut što je bio na kraju, sve je što je kiošarka. To znači da ne radimo dovoljno. To su detalji koji jedan tim koji pretenduje da buse ozbiljan, mora da shvati. Mora da shvati kako da brani na dva razlike, da je tu nemoguće da protivnik dođe na šut za tri poena, to je nemoguće. Ali to se ovom timu dešava i to je tako. ništa preko noći se ne može promeniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    15. maj 2022 | 23:49

    Decko je u ugovoru imao velike bonuse za osvajanje EK ali ipak bi disko partizani. Nece da se umara za samo 2 miliona kad zna da je imao priliku za tri, gledajte sad kako se raspada zajedno sa ovim crno-belim drzavnim projektom.

  • Eki

    16. maj 2022 | 06:48

    4 sekunde i vi nabacujete lesoru loptu, mislim sta misliti.... Pa on nije u citavoj sezoni imao kos na takvu asistenciju. Mislim ipak da je Dusko Vujosevic tata igre. A vi sto se mene tice izgubite trecu utakmicu i pod hitno vam treba psihijatar zbog nekih poteza igraca koje ne bi djeca radila tipa faula bezveznih, bacanja promasenih, ne pravljenja faula kada treba.... za sada ste u sezoni obicna nula, dule bi sa ovim budzetom bio na fajnal foru...

  • JA

    16. maj 2022 | 09:10

    Pod hitno da se najure iz Partizana. Lesor, Zagorac, Avramovic, Mur, Smailagić. Da ih ne idim više.SRAMOTA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA