"Velika je stvar pobediti Partizan": Džikić kaže da Budućnost može još bolje

Čeka nas majstorica u duelu Partizana i Budućnosti, za finale ABA lige

  • 1
Džastin Kobs, Aleksandar Džikić, KK Budućnost Foto: KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Budućnost je "preživela" juriš Partizana u drugoj utakmici serije polufinala plej-ofa ABA lige, trojkom Micova vratila vođstvo na svoju stranu - koje je i bilo 38 minuta "u posedu" igrača Aleksandra Džikića. 

Ipak, tek je poslednji napad i hladnokrvni hitac Micova 3.9 sekundi pre kraja doneo je konačnu prevagu i ogromno olakšanje za Podgoričane.

Aleksandar Džikić je nakom meča čestitao igračima, ali i poručio da mogu da igraju bolje nego večeras.

- Velika je stvar dobiti Partizan, pogotovo što je ovo mogla da nam bude poslednja utakmica u ABA ligi. Mogli smo da igramo još bolje, naročito u momentima kad smo bili ispred, ali kao da smo čuvali prednost. Igramo bolje kad pomeramo loptu i o tome ćemo da razgovaramo pred majstoricu. Cilj je da igrači izađu najjače moguće, jer smo došli do toga da jedna utakmica odlučuje i mislim da je to dobro - rekao je Džikić.

"Plavi" su se borili znatno jače nego na prvom meču, za šta su na kraju i nagrađeni.

- Nije filozofija - ako hoćeš da dobijaš u ovoj ligi, moraš da pokažeš čvrstinu, skok, intenzitet... Samo tako možeš da budeš u igri. Nije pitanje koji tim je talentovaniji, moramo da se borimo. Pokazali smo više nego prošli put, ali mi možemo bolje i oni mogu bolje - poručio je Džikić.

Video: Obradović posle poraza od Budućnosti: Odigrali smo katastrofalnu zadnju odbranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA