≫ 

Zvezdi ne pomaže ni "čudo" Mitrovića: Cedevita Olimpija posle totalne drame zakazala majstoricu za ABA finale

Potpuno neverovatan meč u Stožicama

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su posle drame i produžetka u Ljubljani od Cedevita Olimpije 88:80 u drugom meču polufinala plej ofa ABA lige, pa će put do finala potražiti u odlučujućem, trećem duelu koji se igra u Beogradu. 

Zvezda je odlična igrala na startu, ali je posle dobre prve četvrtine potpuno stala i do kraja meča jurila vođstvo rivala. Na kraju, Mitrović je iz nemoguće situacije postigao poene i doneo crveno-belima produžetak u kojem je Cedevita Olimpija dominirala i na kraju zasluženo slavila.

Crveno-beli su ušli u meč na savršen način i odmah napali koš rivala. Prvi šut je uzeo Nikola Kalinić i pogodio je trojku, potom je Zoran Dragić promašio šut za tri poena, što je iskoristio Nejt Volters i položio je u koš. Seriju od sedam poena je kompletirao Eron Vajt, koji je iskoristio izgubljenu loptu Jogija Ferela za početnu seriju od 7:0. Usledilo je "buđenje" domaćih košarkaša za 7:5, da bi potom Zvezda uzvratila novom serijom od 9:0.

Koliko je tim Dejana Radonjića bio šuterski raspoložen vidi se i po tome što su sredinom prve deonice imali skor od 6 trojki iz 6 pokušaja. Zanimljivo Holins je sa istog mesta vezao tri trojke. U ovom periodu, Cedevita Olimpija je u razmaku od nekih četrdesetaksekundi ispunila bonus, a agresivnost je donela rezultat domaćem timu koji je uhvatio priključak i do kraja prve četvrtine se potpuno vratio u meč.

AFTER 1/4: @KKCedOL - @kkcrvenazvezda 24:29.

Live stats: https://t.co/PpFCvjpBub #ABAPlayoffs pic.twitter.com/WkSzOY9wVA

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 16, 2022

U nastavku, šut za tri je potupuno "izdao" Crvenu zvezdu, a Radonjić dobija tehničku grešku zbog prigovora. Agresivna odbrana Ljubljančana se nastavila. I pored toga što su ispunili bonus posle 4 minuta, prišli su Zvezdi na samo dva poena, 29:27, a sredinom deonice Cedevita Olimpija je izjednačila, a potom i povela posle trojke Eda Murića i polaganja Pulena.

Crveno-beli nisu uspevali da pogode ništa sa distance pošto su posle uvidnih 6 trojki promašili sledećih osam pokušaja. Sa druge strane, Ljubljančani su igrali svoju igru i dobrom odvbranom kvarili igrau rivala. Ipak, posle tehničke greške, 4. lične, Pulena, Dobrić pogađa trojku i donosi minimalnu prednost Zvezdi na poluvremenu 44:43.

HALFTIME: @KKCedOL - @kkcrvenazvezda 43:44. @JakaBlazic 8 | @aHolli_20 9, @NateWolters 9.

📸 Photo gallery: https://t.co/PdsH4Dx0r3

Live stats: https://t.co/PpFCvjpBub #ABAPlayoffs pic.twitter.com/TDTfX3teDo

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 16, 2022

U nastavku, igralo se uglavnom koš za koš. Zvezda je nastavila sa šutevima sa distance, a posle dva promašaja Kalinića, Dobrić i Lazić donose prednost Zvezdu 52:50. Ipak, ponovo se domaći vraćaju mini serijom od 5:0 koju je pratila i strašna blokada Omića nad Lukom Mitrovićem, što je bio jedan od najlepših poteza utakmice.

Video: Najlepši potez u dosadašnjem delu utakmice: Strašna blokada Omića nad Lukom Mitrovićem

Zvezda se do kraja deonice mučila u napadu, dok je Cedevita, posle trojek Farela došla do najveće prednosti na meču 59:54.

Do kraja, izabranici Jurice Golemca su došli i do +8, 64:56, a u svakom napadu se vodila žestoka borba pod oba koša. Igralo se izuzetno tvrdo, a domaći su čuvali prednost od 5, 6 poena koju Zvezda nije uspevala da stigne. Na tri minuta do kraja Cedevita pravi novu seriju od 7:0 za najveću prednost na meču od 71:69. Sa druge strane, Zvezda je srljala iz greške u grešku i nije ličila na tim koji je na početku meča "sipao" trojke iz svih pozicija.

Ipak, nije se Zvezda predavala, a ni odustala od šuteva sa distance. Tako su na dva minuta do kraja, Ivanović i Holins konačno "proradili" i vezali dve trojke i smanjili prednost Cedevita Olimpije na samo -3, 71:68. Nastavila se neverovatna igra Zvezde. Tako Holins krade loptu, dodaje do Dobrića koji snažno zakucava i smanjuje na samo -1.

Video: Krađa Ostina Holinsa i poster Ognjena Dobrića u Stožicama

Edo Murić je na 3 sekunde do kraja pogodio oba bacanja za 76:73 i meč je praktično bio rešen. Ipak, pre isteka vremena Ivanović je promašio trojku, u poslednjim desetinkama napada Mitrović jeuhvatio loptu, ali je fauliran. Kako je izbacio loptu i postigao koš, sudije su pregledale snimak i priznale ove poene za 76:76.

Usledili su produžeci u kojima je Cedevita Olimpija odmah nametnula svoj ritam, a Zvezda jurila prednost rivala, ali nije uspela da e još jednom vrati i preokrene meč.

U pobedničkom timu,m najefikasniji je bio Edo Murić koji je postigao 21 poen, pratio ga je Blažič sa 12, dok su Farel  Dragić postigli po 11 poena. Sa druge strane, Dobrić je postigao 15 poena, Holins i Volters su imali po 14, dok je Mitrović postigao 11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 56

    16. maj 2022 | 20:07

    sta je zvezda bez sudija ?? NISTA..mali klub koji zivi od sudijkih poklona i prevara..tipivno ciganska posla

  • lux

    16. maj 2022 | 20:46

    koja besramna kradja...uzas..

  • Ponos Srbije ⚫⚪

    16. maj 2022 | 20:46

    Partizan treba da istupi iz Aba lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA