Dončić i Dinvidi kao Kobi i Šek: Dvojac Dalasa uradio nešto što nikom nije pošlo za rukom više od 2 decenije

Neverovatno kako Luka igra i kako čini svoje saigrače boljima

  • 1
Dalas Maveriks, Luka Dončić Foto: Tanjug - AP

Ekipa Dalasa je uspela da napravi ogroman uspeh izbacivši Finiks Sanse iz ovogodišnjeg izdanja plej-ofa. Mavsi su dobili Sanse posle sedam utakmica, dok je rezultat u sedmoj, poslednjoj bio 123:90, gde su meč obeležili Luka Dončić i Spenser Dinvidi.

Dončić je odavno pokazao da se radi o vanserijskom talentu i čoveku koji će promeniti istoriju košarke u SAD, dok je njegov učinak protiv Finiksa ušao i u istoriju. Tačnije, on i Spenser Dinvidi su učinili nešto što nije nikome pošlo za rukom od Kobija Brajanta i Šekila O'Nila.

Naime, dvojac Dalasa je prvi dvojac od gorepomenutih legendarnih košarkaša Lejkersa koji je u sedmoj utakmici postigao 30+ poena. Dinvidi je postigao 30 poena, dok je Dončić imao pet više.

Njih dvojica su i vodili Dalas do pobede, dok su imali i značajnu podršku u Džejlenu Bransonu koji je postigao 24 poena, dok su svi ostali bili ispod šest. Kod Finiksa su tek četiri igrača uspela da prebace 10 poena, a jedan od njih je bio i Devin Buker koji je imao katastrofalan šut iz igre (3/14)

Video: Trojka kao kap: Sjajni Dončić obezbedio sedmu utakmicu protiv Finiksa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA