≫ 

Mega prvi finalista KLS: Vojvodina dozvolila veliku seriju rivalu i završila sezonu

Tim Vlade Jovanovića na korak od Superlige

  • 0
KK Mega, Samson Ružencev Foto: MN Press

Košarkaši Mege savladali su Vojvodinu rezultatom 83:79 u Novom Sadu i rezultatom 2:0 u polufinalnoj seriji obezbedili mesto u finalu Košarkaške lige Srbije.

Za razliku od prvog meča koji je ubedljivo pripao Megi (87:60), duel u Novom Sadu doneo je mnogo više neizvesnosti i uzbuđenja.

Mega je vodila četvrtinu i po, kada je prednost preuzela Vojvodina. Izabranici Miroslava Mute Nikolića držali su vođstvo gotovo čitavim tokom meča, ali su odigrali veoma loša poslednja tri minuta meča, dozvolili seriju rivalu 11:0 i tako bili poraženi.

Na 2:42 do kraja meča Vojvodina je vodila sa 79:72, ali su se Novosađani tada "ugasili", Mega je postigla 11 poena zaredom i završila polufinalnu seriju.

Imala je Mega dosta raspoloženih igrača. Samson Ružencev i Boriša Simanić postigli su po 16 poena, Luka Cerovina je ubacio 14, a Aleksa Uskoković 13 poena.

Na drugoj strani Nikola Gaćeša je ubacio 19 poena, poen manje je postigao Dušan Beslać, dok je Petar Rakićević dodao 15 poena.

U finalu KLS plej-ofa, odakle će pobednik ići u Superligu, Mega će za rivala imati boljeg iz serije u kojoj se sastaju čačanski Borac i zemunska Mladost.

Video: Simanić umalo otkinuo obruč Zvezde posle silnog zakucavanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA