Zvezda poražena, Mega uspešna na startu završnog turnira Evrolige za mlade

Svi mečevi evroligaškog turnira za igrače do 18 godina igraju se u Hali sportova "Ranko Žeravica", a ulaz je besplatan za sve mečeve

  • 2
KK Crvena zvezda U18, Mladi košarkaši Crvene zvezde Foto: MN Press

Dok se zahuktava Fajnal-for euforija, u četvrtak je u Beogradu počeo i turnir najboljih osam mladih ekipa starog kontinenta, koje će se boriti za titulu u Evroligi za juniore. Srbija na prestižnom turniru ima dve ekipe, a prvog dana predstavnici naše zemlje bili su polovični.

Mladi košarkaši Mege otvorili su turnir u Hali sportova "Ranko Žeravica" trijumfom protiv svojih vršnjaka iz ekipe Pariza, ekipu Insepa rezultatom 70:54.

Mega je odigrala odlično meč, neizvesnosti je bilo samo u prvoj deonici koja je završena rezultatom 20:18. Već na poluvremenu prednost "roze" tima iznosila je 37:28, da bi u poslednji kvartal Mega ušla sa 17 poena prednosti.

Nikola Đurišić bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, sedam skokova, pet asistencija, ali i devet izgubljenih. Najveći indeks korisnosti u redovima Mege imao je centar iz Malija Basala Bagajoko koji je ubacio 17 poena i zabeležio 14 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Rajan Ruper sa 19 poena.

KK Mega U18, Mladi košarkaši Mege Foto: MN Press

Za razliku od svojih vršnjaka iz Mege, košarkaši Crvene zvezde turnir su započeli porazom od Asvela rezultatom 81:79.

Meč je bio u egalu tokom čitavog toka, a u poslednjih 37 sekundi meča ušlo se rezultatom 79:79. Košarkaši Asvela su postigli dva poena sa linije slobodnih bacanja u finišu meča, dok Zvezda svoj napad nije iskoristila i zabeležila je poraz.

Najbolji u ekipi Asvela bio je Kimani Huinsu koji je ubacio 14 poena, podelio 10 asistencija, uhvatio pet skokova i ukrao četiri lopte za indeks korisnosti 32. Na drugoj strani istakao se Ognjen Matović sa jakim dabl-dabl učinkom od 18 poena i 16 skokova.

Drugog dana takmičenja, u petak 19. maja Mega će za rivale imati košarkaše Real Madrida, dok će Crvena zvezda igrati protiv ekipe Stelazura iz Rima. Mega svoj meč igra od 11 sati, dok će crveno-beli na teren od 13 časova.

Video: Košarkaš Bostona napravio salto preko protivničkog igrača i pao na glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA