≫ 

Vasa Micić otkrio o čemu je razmišljao pre neverovatne trojke kojom je srušio Olimpijakos

Srpskom beku je samo jedno bilo u glavi

  • 1

Košarkaši Anadolu Efesa ponovo će se boriti za trofej Evrolige, a najzaslužniji za to jeste Vasilije Micić koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi za 77:74 i eliminiciju Olimpijakosa.

Na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu, Micić nije znao tačno da odgovori, ali je znao samo jedno - da će da čeka do poslednje sekunde pre nego što uputi šut.

- Iskreno, ne znam. Jedna situacija mi se samo vratila, kada sam u Pireju šutnuo trojku, u sličnoj situaciji, da to ne ponovim danas, da im ne dam priliku da pogode poslednji šut. Jedino u glavi mi je bilo da šutnem u poslednjoj sekundi, pa ako uđe - uđe.

Rekao je Vasa i da je imao određenih fizičkih problema, ali da je pokušavao da ih potisne i da oni ne budu vidljivi drugima.

- Trudio sam se da ostanem fokusiran do kraja, pogotovo jer sam osetio bol u jednom trenutku, pa sam pokušavao da nađem svoj ritam nekako, da ne izgleda da sam umoran ili da nalazim izgovor.

Nije imao najbolje šutersko veče Micić (4/15 iz igre i 1/4 sa linije penala pre te trojke), ali je ostao fokusiran do samog kraja.

- Na kraju sam našao neki način, video sam gde su im problemi, oni su bili jako iscrpljeni fizički, pa sam pokušavao da čitam bolje i pored promašenih šuteva na kraju sam ostao smiren i pogodio.

Olimpijakos je u Beogradu bodrilo preko 10 hiljada navijača, a Micić kaže da mu oni nisu smetali.

- Nije mi to pravilo problem. Generalno sam navikao sa našim navijačima, uvek je prelepo igrati pred punom dvoranom i to je samo još jedan dodatni motiv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    19. maj 2022 | 20:59

    Jako mi je drago zbog Vase, nekako je dugo bio ukocen, stalno je nesto falilo da bude pravi. Konacno mu je krenulo i pokazao je da moze mnogo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA