≫ 

Pablo Laso blista posle pobede nad Barsom: "Beograd će mi zauvek biti u srcu"

Nije mogao da sakrije oduševljenje zbog plasmana u finale iskusni stručnjak

  • 0
Pablo Laso Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Reala plasirali se u finale Fajnal-fora Evrolige pobedom nad najvećim rivalom, ekipom Barselone rezultatom 86:83.

Pablo Laso, iskusni španski stručnjak, bio je veoma raspoložen na konferenciji nakon meča, a kako i ne bi kada su njegovu ekipu mnogi otpisali i pre meča.

- Čestitam igračima na pobedi. Dali smo sve od sebe, igrali protiv sjajnog tima. U drugoj četvrtini smo igrali loše par minuta i ubili su nas. Prva je bila dobra, treća i četvrta solidne. Barselona je sjajan tim. Zato je imala prednost na poluvremenu. Srećan sam što su igrači razumeli plan utakmice. Nismo se predavali, borili se, tražili najbolje situacije na oba kraja i pobedili.

Objasnio je i šta je najbitnije za jednu ekipu, iako mnogi misle da je to samo krajnji rezultat.

- Nije bitno da li dobijate ili gubite. Pablo nije veliki zato što pobeđuje ili loš kada gubi. Moramo da jačamo tim. Pokazali smo da možemo 40 minuta da igramo u dobrom ritmu. To nam je potrebno na svakom meču. Sećam se da smo u Beogradu izgubili od Zvezde, mašili smo šuteve, nije mi bilo drago, ali uradili smo dosta dobrih stvari. Moraš da pogađaš šuteve da bi pobeđivao. Moramo da igramo dobru košarku, to je najvažnije. Da igramo odbranu, hvatamo skokove, asistiramo, pravimo blokove. To je sjajna stvar kod košarke.

Za kraj, lepe reči o prestonici Srbije.

- Poštujem ovaj grad, iznedio je veliki broj igrača i košarkaški je grad. U košarci sam odavno i svaki dolazak u Beograd je poseban. BIli smo prvaci ovde, opet igramo finale. Nema sumnje da će mi Beograd biti u srcu.

Za evropski tron, koji je Laso već osvojio u Beogradu sa Realom 2018. godine, boriće se protiv Efesa u subotu od 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA