"Imam šampionske igrače! Sin i ja navijamo za Real u fudbalu, sutra pobeđujemo": Ataman hvalio Vasu i Larkina

Turski stručnjak bio je vrlo rečit pred finale Evrolige

  • 0
ergin ataman Foto: twitter/Eurohoops

Košarkaši Efesa igraće u finalu Fajnal fora Evrolige sutra u Beogradu protiv Real Madrida od 19.00 časova, nakon što su sinoć dramatično pobedili Olimpijakos trojkom Vase Micića na 0,2 sekunde pred kraj.

Trener turskog sastava, Ergin Ataman bio je vrlo zadovoljan time što je njegova ekipa završila u finalu i sa osmehom je razgovarao sa novinarima u Maloj sali "Štark Arene" gde je održana konferencija za medije.

Bio je vrlo jasan. Rekao je da će sutra doći do pobede.

- Posle neverovatne sezone i polufinala koje smo igrali juče, vrlo smo srećni što smo u finalu tri puta uzastopno. Pokušaćemo da odbranimo titulu. Real je sjajan tim, sa fantastičnim trenerom. To smo osetili najbolje prošle godine, Laso uvek sprema nešto neočekivano. Veoma su dominantni u reketu, veoma su dobri sa Tavaresom, Rendolfom, imaće nekoliko strategija, ali uz kreativnost naših plejmejkera i bekova pokušaćemo da napravimo razliku jer oni koriste visoke igrače za to. Biće izazovno finale, polufinale je pokazalo koliko su male razlike između timova. U fudbalu kod nas u Turskoj postoje veliki navijači Reala, a jedan od njih je moj sin i svake godine dobijamo poklon. U fudbalu navijamo za Real, ali sutra ćemo mi pobediti.

Iako su postojali problemi sa povredama i lošim startom sezone, sve je došlo na svoje.

- Volim da kažem da je ovo realnost sporta. Nećete naći tim koji će sve dobijati cele sezone. Imali smo problema na početku, bilo je tačno da sam bio ljut zbog toga, više zbog toga što smo loše igrali. Nismo imali ritam, pričali smo zajedno sa igračima. Rekao sam da smo šampionski tim, verovao sam da će kada pravo vreme dođe igrači igrati na pobedu. Sada ćemo se sastati sa Pablom, imam veliko poštovanje prema njemu, sutra je finale, a drago mi je što sam se sastao sa njim posle ove sezone.

Ergin Ataman Foto: MN Press

Pričao je o tome kako je pala odluka da Vasa šutira onu trojku.

- Mislim da imam šampionske igrače. Oni uživaju da igraju u našem sistemu, da im on daje odgovornost. To daje bekovima šansu da šutiraju. Nekada odlučim na tajmautu, vidim ko je bolji... Šejn je zadobio povredu u poslednjoj četvrtini, onda se vratio, ali ne sa istim ritmom koji je imao u prvom poluvremenu. Pokušao je da igra izolaciju sa Slukasom, pa sam video da je Micić bolji u tom momentu, pokušali smo da iskoristimo pik-en-pop, nisam mu rekao da šutira. Rekao sam im da preuzmu odgovornost. On je dobro čitao situaciju, možda je promašio dva ili tri prethodna lakša poseda, nego ovaj poseldnji. Uspeo je da pogodi na kraju. U plej-ofu mi je Šejn rekao da želi da šutira, Micić mu je dao loptu, veliki su prijatelji. Igraju zajedno već četiri godine i znaju kako treba da se ponašaju.

Dotakao je da u Efesu ima mnogo više heroja pored Vase Micića.

- Kruno Simon je imao veliku povredu, zbog toga nije ušao u ritam, moramo da se pomirimo sa činjenicom da je veteran i da nećemo dobiti ono što nam treba kao prošle godine, a naš sistem je takav da je akcenat na igračima na perimetru. Zbog toga smo doveli Brajanta, on je mnogo doprineo tokom sezone, ali i u polufinalu kada su Micić i Larkin zakazali. Ne igraju samo dvojica igrača, moraju i ostali. Svi pričaju o Micićevom košu, ali i on je heroj.

Video: Vasa Micić: Ovo mi je najvažniji koš u dosadašnjoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA