"Uvek se vraćamo na taj susret sa Zvezdom": Laso pričao i o crveno-belima na konferenciji pred finale Evrolige

Trener Reala nekoliko puta je pomenuo meč u Beogradu

  • 0
Pablo Laso

Foto: MN Press

Košarkaši Reala sinoć su napravili veliki preokret protiv Barselone kako bi se našli u finalu Fajnal fora Evrolige, gde će se sutra sastati sa timom Anadolu Efesa od 19.00 časova u Štark Areni u Beogradu.

Trener madridskog sastava, Pablo Laso je očekivano imao poduže izlaganje na konferenciji za medije, ali se pre svega osvrnuo na povredu koju je zaradio Najdžel Vilijams-Gos, nekadašnji košarkaš Partizana.

- Kao što je Geršon rekao, velika utakmica, mnogo posla je iza nas. Očekujem dobar meč. Naravno, izgubiti Najdžela tako rano tokom susreta bilo je teško. Nije se mnogo promenio plan meča, jer su se drugi istakli, ali izgubiti važnog igrača tako rano, ipak boli. Neće biti na terenu sutra, teža je povreda u pitanju i verovatno ćemo morati da ga testiramo, da vidimo koliko će biti odsutan, gore je od izvrnutog zgloba. Naravno, tužno je kada se neki igrač povredi na fajnal-foru, žao mi je zbog njega. Ne krijem tu tajnu od Atamana. Ne mislim da će posedi biti odlučujući faktor sutra, drugačija će biti utakmica. Oba tima imaju sjajne sastave. Moraćemo da obratimo pažnju na defanzivu. Najdžel bi bio dobar faktor, ali moraćemo da se prilagodimo, mislim da će to biti važnije.

Interesantno je da se u osvrtu na sezonu, Laso dotakao i meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

- Razumem, nikada ne sumnjam, imali smo problema... Nadam se da će sve biti kako treba, ništa u životu nije lako, ništa ne ide u smeru kojim treba da ide, kada pričamo o meču sa Zvezdom, igrali smo dobro, ali smo mašili važne šuteve. Tako sam se osećao. U sjajnoj sam poziciji, razgovaram sa vama, srećan sam, ne razmišljam o prošlosti. Koji to tim nije problema, pričao sam sa Atamanom, mnogi su govorili da Efes i Real imaju problema jer su gubili.

Na šaljiv način je prozvao svoje igrače pred finale sa Efesom.

- Ako moji igrači ne razumeju da smo juče pobedili i da je to gotovo i da imamo finale sutra, onda ću im to reći - glupi su. Geršone, da li si glup? Nisi, kraj.

Pablo Laso

Foto: MN Press

Potom se dotakao toga kako je potrebno braniti Micića i Larkina.

- Larkin i Micić su sjajni igrači, možemo lako da ih zaustavimo, pošto su oni dvojica igrača, ali prošle godine u petoj utakmici zapravo je Singlton bio ključan, a tu je i Simon. Njih dvojica su među najboljim igračima u Evroligi, jasno je da možemo da im smanjimo produktivnost, ali se na tome ne zaustavlja naš posao. Naravno da neću biti srećan ako oni ne postignu poene, pošto Efes ima još neke igrače, nisu to samo Micić i Larkin.

Misli da neće biti potrebna dodatna motivacija za finale.

- Nemam magični napitak, verujem u rad, da tim mora da razume situacije. U septembru sam verovao u rast tima, to je moja filozofija i moj rad je često završen. Kada pričamo o motivaciji uvek kažem da su ovo najlakše utakmice, ako nije tako onda ne zaslužuju da igraju finale. Od početka svojim igračima pričam o našem timu, da moramo da razumemo šta moramo da uradimo. Pobede i porazi su samo ishod, kada Real izgubi čini se da je sve loše. Ne radimo sve dobro kada pobeđujemo, niti radimo sve loše kada gubimo. Moramo da nastavimo da radimo i da moji igrači vide da će se to isplatiti. Uvek se vraćamo na utakmicu sa Zvezdom, nismo pobedili, a igrali smo dobro. Nije do mene ili Ergina hoće li Micić pogoditi u poslednjoj sekundi, ali to je košarka, moje je da igrači shvate.

Ističe da neće ići na finale Lige šampiona u fudbalu, iako to njegova deca žarko žele. Pohvalio je i Olimpijakos i njihove navijače.

- Neću ići, igramo sa Manresom... Moja deca hoće da idu. Ja hoću da idem, ali eto. Drugo, rođen sam u Vitoriji, koji je kao Beograd košarkaški grad. I dalje sam odatle, moje srce je odatle, porodica mi tu živi. Igrao sam 11 godina tamo. Želeo sam da igram za Real, ljut sam na sebe što tada nisam razumeo šta to znači. Ja kritikujem sam sebe. Nisam razumeo da je to samo vožnja. Morali ste tada da bude bolje. Posle par godina, postao sam trener i naučio sam dosta toga iz tog vremena. Naš tim ima više pratilaca na Tviteru, nego bilo koji NBA tim. Videli smo juče šta su napravili navijači Olimpijakosa, skidam kapu. Efes kako se bori poslednjih godina, Barselona... Ponosan sam što sam trener Reala, za mene je to najveći tim na svetu.

Video: Vasa Micić: Ovo mi je najvažniji koš u dosadašnjoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA