≫ 

"Bilo je važno odraditi posao, tužni smo": Jasikevičijus ravnodušan posle 3. mesta Barse u Evroligi

Barselona je slavila u duelu protiv Olimpijakosa

  • 0
KK Barselona Evroliga Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Barselone pobedili su Olimpijakos u meču za 3. mesto na Fajnal foru koji se od 16 sati igra u beogradskoj Areni. 

Posle meča trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je istakao da je njegov tim odigrao meč u kojem je "odrađem posao".

- Svaka čast igračima i navijačima. Hvala navijačima koji su došli u Beograd i podržali nas. Svi shvataju kakva su nam osećanja za ovaj F4. Nije baš najlepše igrati ovu utakmicu. Mnogo sam bio zabrinut kako ćemo izgledati, posebno na početku, taj osećaj tuge sa kojim ulazite u meč, ali su momci pokazali profesionalizam, ozbiljnost i mislim da su bili dobri. Bilo je važno odraditi posao, očigledno nije mnogo bolji osećaj, ali ipak donekle jeste. Imali smo dobre nastupe, posebno Kori Higins, nadamo se da može da uhvati ritam i da bude onakav kakav ume da bude. Čestitike i Olimpijakosu i neverovatnoj atmosferi koju njihovi navijači ovde prave. Očigledno je kakvu podršku imaju, to je nešto što mora da se pomene. Ovo je jedna lepa, lepa stvar - istakao je Jasikevičijus i dodao:

- Imali smo problema tokom jučerašnjeg dana, pokušali smo da se podignemo nakon toga, poznato je da je Barselona dobra ekipa. Kori nam je jako važan, bilo nam je važno da pobedimo danas. Tužni smo. Znamo da smo imali veliku priliku tokom jučerašnje utakmice. Nije moguće pobediti sve i uvek. Ovo je najvažnija titula koja se može osvojiti, sada se polako okrećemo takmičenju u Endesa ligi.

Litvanski trener je istakao da su i u ovom meču njegovi košarkaši imali oscilacije.

- Detalji su vezani za dogovor pre utakmice, to je plan... Ne želimo ništa da damo jeftino, kao što su faulovi pre bonusa. Govorimo na jačinu igrača i to kako će protivnici da napadaju. Ono što je važno jeste da ništa ne damo besplatno, treba da radimo na svemu. Taj instinkt ubice je važan, često gubimo prednost tokom utakmice, moramo da "ubijemo" protivnika, to nam se desilo na Superkupu, pa i u četvrtak.

- Moramo da zaboravimo, imam tim sa igračima od 30+ godine, mnogo toga su prošli. Moramo da završimo sezonu na pravi način, da osvojimo ACB ligu. Odavde idemo večeras, ovo moramo da zaboravimo što je pre moguće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA