≫ 

Beograd je Micićev, Evropa je Efesova! MVP Vasa izdominirao u finalu Evrolige i srušio Real Madrid

Efes je odbranio titulu, a Micić MVP nagradu

  • 10
Anadolu Efes, Fajnal for Beograd

Foto: MN Press

Košarkaši Efesa savladali su Real Madrid rezultatom 58:57 u finalu Evrolige u Beogradu uz fantastičnu partiju i 23 poena Vase Micića, i tako odbranili evropski tron.

Neverovatno finale gledali smo u Beogradu, a rešio ga je Vasilije Micić sa 23 poena i nekoliko veoma važnih pogodaka za tri poena.

Bilo je ovo veoma uzbudljivo finale, ne toliko lepo kada je sama igra u pitanju, ali je sve vreme bilo neizvesno. Reklo bi se da su obe ekipe, iako iskusne, imale dosta problema, pre svega psiholoških, pa je to uticalo i na broj poena viđenih u odlučujućem meču za titulu.

Bolje su meč otvorili Madriđani, najviše zahvaljujući Valteru Tavaresu za kog na početku Efes nije imao rešenja. Ipak, uspeo je Efes da se brzo konsoliduje i uhvati priključak.

Druga četvrtina pripala je Realu, koji je sredinom drugog kvartala napravio seriju 7:0, koja je Madriđanima na kraju prvih 20 minuta igre donela prednost od 34:29.

Nastavio je Real sa dobrom igrom u trećoj četvrtini, ali je Efes na krilima Tibora Plajsa i Vase Micića u ključnim trenucima uspeo da se vrati u meč i serijom 7:0 priđe na samo dva poena zaostatka.

Poslednja deonica se nije nimalo razlikovala od ostatka meča, ponovo je bilo veoma neizvesno, dosta su grešile obe ekipe, ali je na kraju Efes bio taj koji je uspeo da se domogne krova Evrope.

Iako je Vasa Micić ubacio 23 poena, a Tibor Plajs četiri poena manje, ogromnu ulogu u završnici meča imao je Kris Singlton. Sjajno je odigrao Amerikanac, pre svega one stvari koje se i ne vide u statistici. Bio je odlučan pri svakom skoku, na kraju je sprečio Real da ima poslednji napad nakon Larkinovog promašaja i vreme je isteklo.

Video: Vasa Micić ostao bez reči na skandiranje MVP posle finala Evrolige

Ekipa Real Madrida bila je predvođena Valterom Tavaresom koji je uz 14 poena i 11 skokova stigao i do indeks korisnosti 20.

Za Efes je ovo bila druga titula u istoriji kluba, i druga uzastopna titula.

Video: Vasa Micić: Ovo mi je najvažniji koš u dosadašnjoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    21. maj 2022 | 18:29

    Grobari mi smo bili 4 puta učesnici ove završnice(jednom osvajači) Svi znamo kome su napravili projekat po drugi put u Beogradu završnicu ne bili mučenici igrali, izbacili Ruse i opet ništa od toga🤣🤣🤣👉👌... Partizane koliko si velik❤

  • Zarko

    21. maj 2022 | 20:37

    Ovaj MICIC kad bi ovako igrao za Srbiju bili bi Prvaci Sveta. Sta rade pare mamu mu. Srbi bi familiju prodali za Milion evra I manje a ne Reprezentaciju svoje zemlje

  • Beograd Srbija

    21. maj 2022 | 22:15

    Vasilije Micic 💪💪💪💪💪💪🤟🤟🤟🤟🤟🤟🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸bravo decko i veliko hvala, pusti ove napacene sta pricaju ti si igrao za reprezentaciju kad ti je majka umrela, ostavio si 🤎 na terenu pokazao si kako se bori za zemlju i za grb 🇷🇸 bravo svaka cast majstore, zelimo ti jos titula i jos mvp nagrada ti si dokazao kako izgleda vaspitan i kulturan momak, hvala roditeljima sta su ostavili iza sebe sina i momka koji se bori za svoju zemlju i klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA