Micićev saigrač ispisao istoriju: Brajant je prvi košarkaš kome je ovo pošlo za rukom

On je uspeo da u dve sezone uzastopne sezone osvoji i NBA ligi i Evroligu

  • 0
Anadolu Efes, Fajnal for Beograd Foto: MN Press

Efes je uspeo da uradi nešto neverovatno i da u sred Beograda odbrani titulu Evrolige, pošto su slavili protiv Reala iz Madrida sa 58:57. Ovaj uspeh je poseban i za Elajdžu Brajanta koji je ispisao stranice istorije košarke, s obzirom na to daj e postao prvi igrač koji je uspeo da objedini titulu NBA lige i Evrolige u samo dve sezone.

Elajdža Brajant je stigao u Efes u toku sezone, tačnije 18. oktobra 2021. godine, samo četiri dana nakon što je otpušten od strane Milvoki Baksa, s kojima je uspeo da kruniše neverovatnu sezonu u NBA ligi titulom.

Već po dolasku u Efes, polako je izrastao u veoma važan šraf same igre ekipe iz Istanbula, a umeo je i da "bljesne" s vremena na vreme.

Na fajnal foru u Beograud, Elajdža je postigao čak 16 poena protiv Olimpijakosa, a uz to je dodao i šest skokova čime je bio i jedan od najefikasnijih u timu Efesa. U finalu protiv Reala nije imao zapažen napadački učinak, ali je njegov uticaj bio velik u odbrani, pa je tako prikupio čak osam skokova.

Kako god, on se može pohvaliti da je ušao u istoriju.

Video: Vasa Micić ostao bez reči na skandiranje MVP posle finala Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA