Legendarni košarkaški sudija otišao u penziju posle F4 Evrolige

Lamonika dosegao tu starosnu granicu zbog koje mora u penziju

  • 7
Luiđi Lamonika Foto: MN Press

Italijan Luiđi Lamonika, jedan od najpoznatijih košarkaških sudija, otipšao je u penziju posle 26 godina suđenja na međunarodnim takmičenjima!

Lamonika je svoj poslednji meč odsvirao u subotu, u finalu Evrolige između Efesa i Reala, a razlog odlaska u penziju jeste starosna granica od 56 godina. Podsetimo, zbog tih pravila još od 2016. ne deli pravdu u Italiji.

- Odigrao sam svoju poslednju utakmicu. Bilo je to neverovatno "trčanje." Želim da ostanem u košarci, ali u nekom drugom svojstvu - rekao je Lamonika za "Eurohups."

Suđenjem je počeo da se bavi 1980. godine, dok je prvo relevantno međunarodno iskustvo krenuo da stiče na EP 1997. godine. Zatim je 2002. sudio svoj prvi fajna-for Evrolige, kao i finale EP godinu dana kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    22. maj 2022 | 15:27

    Ovaj gospodin je mnoge upropastio, reklo bi se ne zato što je bio tendeciozan već zato što ima neverovatnu potrebu da bude upečatljiv na utakmici. Koliko puta je samo svirao stvari u važnim monetima meča koje su totalno van konteksta događanja. Čuven je po sviranju 3 sekunde u reketu, a zapravo kada se pogleda snimak to nije bilo ni blizu. Ružno je ono što mu je Miličić svojevremeno uputio, mogao je to sve da kaže malo kulturnije, ali sve je bilo tačno po pitanju suđenja.

  • Ostoja

    22. maj 2022 | 16:58

    Gospodin Lamonika, uopste nije zasluzio da sudi Euroligu.... Doticno gospodin, zeli da bude u centru paznje i izmislja faulove, 3 sekunde i ostalo ... Seto se samo Atamana(koga ne mogu da smislim) kada je vodio Galatasaraj i prekinuo utakmicu gde je doticnom rekao pa Lamonika, nisu ljudi dosli da gledaju tebe vec utakmicu.... Ali dzaba, zlo je zlo.... Voleo bih kada bi neko ovaj komentar poslao i na adresu Euroleaque da vide kako rade... U zdravlje!!!!

  • GrobarKosmet

    22. maj 2022 | 14:07

    Meni najdrazi evropski sudija. Srecno u penziji majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA