≫ 

Nekad nosio Zvezdin dres, a sada bodri Partizan: Svetska faca iz "La Casa de Papel" nam otkrila za koga navija

Darko Perić u razgovoru za Telegraf pričao o Fajnal foru u Beogradu, ljubavi prema košarci, planovima i ulozi Helsinkija koja mu je promenila život

  • 8

Video: Poznati glumac Netfliksove hit serije u Beogradu na meču Partizana i Budućnosti

Veliki je šaljivdžija. Voli život. Prepoznaju ga u Španiji i Srbiji, na pijaci, ulici, košarkaškim terenima. Za sebe kaže da je stanovnik čitavog sveta, a bilo da je reč o serijama i filmovima, projektima, ili njegovom običnom danu, košarka je uvek tu, jer je nerazdvojivi deo njega.

Darko Perić, najbolji košarkaš među glumcima, i najbolji glumac među košarkašima proteklih dana boravio je u Beogradu kako bi na licu mesta pratio Fajnal for Evrolige i uživao u potezima košarkaškim majstora. To je ujedno bio i povod da posle 4 godine, ponovo porazgovaramo i sumiramo utiske.

- Četiri godine kasnije Fajnal for u Beogradu, zato sam ovde - kaže uz prepoznatljiv, širok osmeh harizmatični Darko u čijem se životu zaista mnogo toga promenilo.

Ovaj simpatični bradonja, prošao je put od rodnog Kladova, preko studija veterine u Rumuniji i glume u Berlinu, stigao je u Španiji u kojoj je napornim radom stekao planetarnu slavu. Kada je bio na prvom Fajnal foru u Beogradu 2018. godine, razgovorali smo, naravno, samo o košarci. Doduše, spominjao je i "Kuću od papira", zapravo "La Casa de Papel" seriju, za koju je istakao da "nije loša", a na koju danas polaže pravo Netfliks, i koja je dobila Emi za najbolju dramu i još ko zna koliko priznanja i nagrada.

Tada, oko njega nije bilo gužve, ni preterano mnogo poziva za fotografisanje. Bio je, za ljubitelje košarke u Srbiji, Đango Trtić. Danas, ne može da se odbrani od poslovnih poziva, ali i molbi za fotografisanje. Postao je  neustrašivi Helsinki, i umetnik koji snima sa svetskim velikanima, od Italije i Španije, do Holivuda. Ipak, košarku ne zaboravlja, posebno kada se igra u Beogradu. Tako, Darko za Telegraf ističe da je oduševljen, kako Evroligom, tako i utakmicom Partizana na koju je došao.

- Jedno od najboljih iskustava o mom životu. Ja sam sada bio u Los Anđelesu, bio sam na tekmama NBA-a, gledam evroligine utakmice. Na žalost, ABA ligu gledam samo preko TV-a. Ovo u Areni, ova dva dana je bila atmosfera fenomenlna. Krunisao sam sve večeras ovde u Pioniru, sa ovom neverovatnom atmosferom i fenomenalnom utakmcom. Za mene je ovo jedan od boljih dolazaka u Beograd.

Partizan, Zvezda i košarka u srcu

Đango Trtić Evroliga Darko Perić u dresu Zvezde; Printscreen: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Poznato je da Darko, pored sveta filma, u košarkaškim krugovima ima veliki broj iskrenih prijatelja, a jedan od njih je i Željko Obradović. Zbog njega je i došao na meč crno-belih. Svetska glumačka zvezda na sport gleda mnogo šire. Ne vezuje se za klub, već za ljude, pa nije ni čudo što smo ga ranije viđali da vodi evroligaške emisije u dresu Crvene zvezde.

- Hteo sam da dođem i na meč Zvezde. Ali, imam obaveze. Non stop su menjali datume mečeva, pa se poklopilo da dođem da vidim Željka, ovu sjajnu atmosferu i ovu sjajnu košarku. Preko sto poena, neverovatno.

Darko Perić, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

S obzirom da mu je košarka iskreno u srcu, Darko otkriva da li je navijač Partizana ili Crvene zvezde.

- Znaš kako, to me stalno pitaju u Španiji. To stalno govorim, kada me pitaju za koga navijam. Ja imam prijatelje svuda. Ja navijam za košarku. Nosio sam Zvezdin dres u Evroligi. Bio sam i na finalu sa Alimpijevićem, on je treniraao Zvezdu. Ja imam prijatelje košarkaše, prijatelje trenere i navijam za te ljude.

Ono što mnogi ne znaju jeste i to da je slavni glumac po malo i pravi košarkaški trener, što Darko, naravno kroz smeh, i priznaje.

- Završio sam kurs za trenere. Nije to neka škola, to je Euroleague Headcoaches Board, sa njima sam to radio - ističe skromno Perić i otkriva hoćemo li ga videti pored košarkaškog terena kako predvodi neki od timova.

- Čisto sumnjam, mada, ko zna.

Svetska slava i uloga Helsinkija u "La Casa de Papel"

Pored košarkaških pitanja, nezaobilazna tema jesu i projekti kojih je sve više u Darkovom slučaju.

- Imam stvarno dosta toga. Radio sam sa Evroligom, radio sam dosta projekata koji su povezani sa košarkom. Snimam dosta u Italiji, snimam dosta u Francuskoj, Imam neke projekte, preko bare. baš sam zauzet. Mnogo sam zauzetiji nego prošli put kada smo se videli. 

Tako se i nemaće pitanje o, sada već kultnoj seriji "La Casa de Papel", i tome, koliko mu je uloga Helsinkija donela.

- Ja to uvek kažem, ništa novo. Samo mi je promenila život. 

Darko Perić Printskrin: Netflix

Za sam kraj razgovora, Perić je imao svoju poruku za sve navijače.

- Za razliku od fudbalskih navijača, navijači košarke su drugačiji. Bio je čist primer navijača Olimpijakosa. Iako su čuveni huligani, ponašali su se baš fer-plej i sportski. Ja mislim da to treba košarci. Nije ovo bojno polje. Nije bitno za koga navijaš, važno je da navijaš za sport. Ovo je zemlja košarke. 

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. maj 2022 | 17:41

    Чини ми се да је тај Алимпијевић скоро држао предавање о кошарци Жоцу...ваљда тако беше...

  • BD

    23. maj 2022 | 17:15

    On navija za 100 klubova

  • Косингас

    23. maj 2022 | 22:58

    Одвратни Југословен.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA