≫ 

Zvezda je u finalu ABA lige! Crveno-beli "prelomili" Cedevita Olimpiju i zakazali večiti derbi sa Partizanom!

Srpsko ABA finale će odlučiti ko će osvojiti trofej

  • 86

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju 88:78 u 3. odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige, pa će u velikom finalu za titulu igrati protiv ekipe Partizana.

Od početka do kraja meča igralo se u serijama. Crvena zvezda je u dva navrata imala 19 i 20 poena prednosti, ali su gosti pronalazili način da odgovore i održe rezultatsku neizvesnost. Meč je prelomljen tek u poslednjoj deonici kada je Zvezda stabilizovala igru, došla do desetak poena prednosti koje je sačuvala do kraja.

Zvezda odlično ulazi u meč i posle uvodnih poena Voltersa i zakucavanja Kuzmića dolazi do 5:0. Gosti hvataju priključak preko Jogija Farela koji pogađa trojku, da bi, posle nekoliko ishitrenih šuteva crveno-belih sa distance, Holins prvo pogodio tri bacanja, a onda i ukrao loptu i zakucao za 10:5.

Crveno-beli su igrali dobru odbarnu na niskom postu, naterali su košarkaše Cedevita Olimpije na neke teške šuteve koje ne koriste. Tako je Zvezda sredinom deonice došla do 20:10 i dvocifrene prednosti. Do kraja deonice, tim Dejana Radonjića je igrao u istom ritmu, i nije dozvoljavao rivalu da se razigra, pa je dvocifrena prednost od 24:13, sačuvana.

U nastavku, domaći košarkaški su nastavili tamo gde su stali na kraju prve četvrtine. Na trojku Murića, odmah je odgovorio Dobrić, da bi se i Davidovac postigao trojku. Posle nove ukradene lopte Zvezde, Mitrović snažno zakucava i izvodi najlepši potez meča za 32:16. Prednost Zvezde se sredinom četvrtine popela i na +19, ali, usledio je veliki pad u igri.

Video: Sjajno zakucavanje Luke Mitrovića: Najlepši potez dosadašnjeg toka utakmice

Prvo Ferel pogađa uz faul, a onda i Dragić. Gosti su odustali od ishitrenih šuteva, pojačali odbranu, a to im se isplatilo pa prave seriju od 15:0. Trener Dejan Radonjić pokušao je tajm-autima da prodrma svoje igrače. Tako Crvena zvezda do poluvremena zaustavlja nalet rivala za 42:37.

U nastavku, Zvezda je ponovo odlično zaigrala u odbrani, i pravi seriju od 8:0 posle koje Jurica Golemac traži tajm-aut. Nastavila se igra u serijama. Tako gosti uzvraćaju serijom od 7:0. Ipak, sredinom 3. četvrtine Murić je fauliran prilikom polaganja, ali je vreme isteklo, pa Slovenac dobija tehničku grešku zbog prigovora.

Posle pogođenog slobodnog bacanja Nikole Ivanovića, Luka Mitrović se odlično snalazi i donosi nove poene ispod koša Crvenoj zvezdi, a Nikola Ivanović pogađa trojku, a prati ga i Eron Vajt pa prednost raste na +20, 67:47. Do kraja deonice, gosti ponovo prave seriju 7:0.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

I pored dobre igre crveno-belih, gosti su uspevali da pronađu način da se vrate u igru i održe rezultatsku naizvesnost do samog kraja. Tako su u poslednjoj deonici ponovo sveli prednost Zvezde na jednocifreni zaostatak. Ipak, Vajt je je pokrenuo igru Zvezde pošto je za oko 5 minuta na terenu ubacio 9 poena i odveo svoj tim na +14, 75:61.

Do kraja, crveno-beli su uspeli da stabilizuju igru, dođu do desetak poena prednosti koju su održali do samog kraja.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Nikola Kalinić sa 15 poena, Nikola Ivanović je postigao 11, a Dobrić i Kuzmić po 10. U poraženom timu najefikasniji je bio Jogi Ferel sa 25 poena, dok je Dragić postigao 21.

Da podsetimo, Crvena zvezda će se u finalu sastati sa ekipom Partizana koja je pobedila Budućnost sa 2:1 u seriji.

Video: Dejan Stanković osvojio titulu pa stigao i u Pionir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    23. maj 2022 | 20:36

    Kosarka je sport gdje na kraju uvijek pobjedjuje Zvezda, dakle glodari dzaba se nervirate predajte se odmah bice vam lakse. 🇮🇩🏆🇷🇸

  • ZVEZDA

    23. maj 2022 | 18:42

    Ja sam sigurna da grobosi veceras navijaju za cdolimpiju više nego njihovi navijači u Sloveniji.

  • Мака

    23. maj 2022 | 21:12

    Ееее,кад смо победили цедевиту,сада нема зиме! Бринуо сам искрено! Добро нам дошао Жоц илити Румено-ЉубиЧАНСТВЕНИ 🖕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA