≫ 

Radonjić zadovoljan posle Cedevite, oprezan pred Partizan: Komentarisati dobru igru, ne problematičan pad

Trener crveno-belih nije želeo da preterano govori o finalu

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju 88:78 u 3. odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige, pa će u velikom finalu za titulu igrati protiv ekipe Partizana.

Posle meča, trener crveno-belih je prokomentarisao pobedu nad Cedevita Olimpijom.

- Kao što sam rekao u najavi, da smo se, čitave sezone borili za prednost domaćeg terena, imali smo dva poraza. Došli smo u poziciju da odbranu domaćeg terena imamo prednost, to smo iskoristili i posle 1:1 savladali Olimpiju i idemo u finale. Slaba utakmica, sa naše strane. U intervalima, jako, jako dobra igra. Neke stvari su bile drugačije u nekim periodima, naravno, ovo ne sme da se zaboravi da se radi o jednom jako dobrom protivniku i treba biti u fokusu. Uspeli smo da uđemo u jednu prednost koju smo u tom zadnjem delu utakmice iskontrolisali. Sada ulazimo u drugi interval, ovo nam je 31. dan, odigrali smo tri utakmice i one su bile specifične i sada ide neki drugi ritam i potrudićemo se da iskoristimo ovih par dana da se spremimo za Partizan - rekao je Radonjić i dodao:

- U formi smo takvoj kakvoj jesmo, moramo biti svesni toga da pokušavamo da pred ovaj meč popravimo određene stvari, da budemo bolji. I protivnik je taj koji se nešto pita. Mi smo igrali dobro, napravili prednost, držati ovakav napadački potencijal. Prirodno je da dolazi do stvari koje su se i dešavale. Međutim, oni su stvarno večeras pokazali da su kvalitetna napadačka ekipa, igrali su čvrsto u svim mečevima protiv nas. Treba pričati o tome kolika je velika ta prednost, a ne koliko je problematičan taj pad. Možda je ovo ključno, kako je to izgledalo u periodima kad smo pravili prednost. Stvarno je izgledalo iznad svih očekivanja. Mislim da je za nas jako značajno što smo izdržali te udare, a ta tema o rezultatima, to je višegodišnja polemika ovde.

Radonjić je posebno izdvojio ofanzivni skok, kao jedan od bitnih segmenata.

- Rekao bih da je jedan od značajnijih segmenata igre je naš skok, uspeli smo da dođemo do određenih stvari koje su odlučile da dođemo u drugu šansu, da popravimo neke stvari i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Jako je značajno da smo imali od tima ozbiljnu korist. To nam daje za pravo da možemo da budemo na kvalitetnom nivou i u finalnoj seriji.

Radonjić hje prokomentarisao i to da li je pratio seriju Partizana i budućnosti.

- Bio sam skoncentrisan na ono što je nama bilo najpotrebnije. Bili smo u našim problemima koji nisu bili mali. Koncentrisali smo se da tim bude što spremniji i da tim dođe do finala. Pratio sam dovoljno sigurno.

Video: Umalo tuča izmedju Murića i Kalinića: Tenzija na utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA