≫ 

Cibona ostala bez uprave koje je preuzela klub pre samo šest meseci

Nastavljaju se turbulencije u zagrebačkom klubu

  • 2
KK Partizan - KK Cibona

Foto: MN Press

Predsednik Skupštine Cibone Mario Petrović i predsednik Mauro Lukić odlučili su, šest meseci nakon preuzimanja tih pozicija u klubu, staviti mandate na raspolaganje, prenose hrvatski mediji aktuelnosti iz zagrebačkog ABA ligaša.

Tokom njihovog boravka u Ciboni je sproveden inicijalni proces stabilizacije poslovanja i upravljačkog te finansijskog restrukturiranja te bi sad trebala krenuti "treća faza".

- Ovime je njihov mandat na čelnim mestima KK Cibona, u kojem su kao deo menadžmenta promene bili usmereni nastavku depolitizacije svih tela kluba te privlačenju inicijalnih investitora koji će osigurati održivost i dugoročni razvoj, ušao u završnu fazu. Mario Petrović odlaskom sa mesta predsednika Skupštine ostaće do daljnjeg njen član.

Tim povodom javnosti se obratio javnosti finansijski direktor i član Uprave te predstavnik investitora Ivan Matasić.

- Ulazimo u novu fazu procesa restrukturiranja poslovanja Kluba, u kojoj će se predstavnici investitora još snažnije uključiti u operativno upravljanje KK Cibona. Budućnost kluba je i dalje neizvesna te zavisi o razumevanju lokalne samouprave i poverenika, kao i budućim potezima investitora. Investitori su predani tome da pronađu način da osiguraju dugoročan opstanak za klub koji je i dalje opterećen brojnim izazovima, a koji su nastali tokom niza godina. U uslovima rata u Ukrajini i nadolazeće recesije klub se nalazi u poziciji koja je još izazovnija nego što je bila proteklih meseci. Zahvaljujem dosadašnjem predsedniku Skupštine i direktoru na predanom radu i važnoj ulozi u ovom izazovnom procesu - ističe Matasić.

KK Cibona - KK Zvezda

Foto: Cibona/Mihal Jacic

Tijekom procesa restrukturiranja započetog krajem 2021. godine, kojim je u prvoj fazi provedena potpuna depolitizacija Kluba, u drugoj je fazi proveden proces koji je rezultirao finansijskim "clean startom" i osiguravanjem najvišeg nivoa transparentnosti finansijskog stanja kluba i njegove stabilizacije.

- Ovim činom završio je prvi deo procesa koji je za bio usmeren pronalasku potencijalnih investitora koji će u sledećoj fazi preuzeti upravljanje KK Cibona. Predstavnici investitora su i kroz proteklo razdoblje imali svoje predstavnike u ključnim telima kluba, u Upravi i Skupštini, te su imali priliku upoznati se sa svim informacijama i procesima u vođenju kluba. Vođen željom i u cilju da se KK Cibona stabilizuje te sačuva i u narednom razdoblju unapredi, smatram svojom dužnošću ustupiti svoju funkciju predstavnicima investitora i drugim članovima Skupštine koji će moći nastaviti voditi ovaj proces - napomenuo je Mario Petrović.

Cibona je s Petrovićem i Lukićem ostvarila brojne sportske uspjehe: osiguran je opstanak u ABA ligi, nakon dugih devet godina osvojen je Kup Krešimira Ćosića te je ekipa osigurala finale prvenstva Hrvatske, prvi put nakon 2019.

Uz navedeno, uprkos brojnim izazovima osigurano je redovn poslovanje kluba, zadržani su ključni igrači i izabrano je trenersko rešenje koje je umnogome doprinelo prethodno spomenutim sportskim rezultatima.

- Verujem da će budući predsednik Uprave i svi članovi Skupštine te investitori koji su prepoznali vrednost brenda i snagu kluba nastaviti da rade za dobrobit KK Cibona i svih navijača najtrofejnijeg i najuspešnijeg hrvatskog košarkaškog diva. U proteklom razdoblju prošli smo kroz brojne teške situacije, ali i lepe trenutke slavlja sportskih uspeha, tokom kojih sam u potpunosti bio posvećen dobrobiti kluba i održivosti njegovog funkcionisanja na svim nivoima - kaže Lukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    25. maj 2022 | 07:13

    Propali su i ovi tudjmanovci kod nas ali ne znam iz kojih razloga im drzava pumpa tolike pae.Oni su samo klub propale drzave.

  • DDF

    26. maj 2022 | 03:20

    KK Cibona vise nije prioritet Hrvatske i grada Zagreba,novi hrvatski projekat(HDZ-a)se zove KK DINAMO ZAGREB i novi ABA ligas od sezone 2023/24

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA