Defanzivna klinika Bostona na Floridi: Seltiksi na pobedu od velikog finala NBA lige

Majami je koštao i očajan šut za tri poena

  • 0
Boston Seltiks Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Majami Hit na gostujućem terenu rezultatom 93:80 i tako došli do prednosti u  finalnoj seriji Istočne konferencije od 3:2, te ih jedna pobeda deli od plasmana u veliko finale NBA lige.

Meč je uglavnom bio u egalu, sve do poslednjih minuta treće četvrtine, kada su Seltiksi napravili ogromnu seriju od 24:2 i tako prelomili meč.

Rezultat 59:58 za Seltikse bio je poslednji neizvesni trenutak meča, a nakon toga je za samo šest minuta Boston stekao prednost od 23 razlike (83:60).

Povratka u meč za Majami nije bilo, te su izabranici Erika Spolstre morali da se pomire sa trećim porazom u seriji, a drugim uzastopnim.

Igrači Hita su posebno loše šutirali za tri poena, gde su pogodili samo sedam puta iz čak 45 pokušaja. Zatajili su i glavni igrači poput Džimija Batlera koji je ubacio samo 13 poena uz šut iz igre 4/18, pa samo kada se pogleda učinak Batlera jasno je zaključiti da Hit nije imao previše šansi. Jedini igrač Majamija koji je bio na svom nivou, makar statistički, bio je Bem Adebajo koji je ostvario dabl-dabl učinak od 18 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani udarni udarni dvojac Seltiksa bio je na visini zadatka. Džejlen Braun je ubacio 25 poena, dok je Džejson Tejtum bio na ivici tripl-dabl učinka sa 22 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Boston će imati priliku da reši seriju i plasira se u veliko finale na domaćem terenu u noći između petka i subote, kada će u "TD Garden" stići Majami.

Video: Trojka Stefa Karija koja je prelomila meč: Dončić brutalno posterizovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA