Zvezda i Partizan plaćaju kazne zbog svojih navijača: ABA liga nemilosrdna prema akterima polufinala

Osim "večitih", na tapetu su se našle i ekipe Budućnosti, kao i Cedevita Olimpije

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Disciplinska komisija ABA lige donela je nekolicinu odluka posle polufinalnih serija ovog takmičenja, gde su svoja mesta u finalu "kaparisali" Zvezda i Partizan. "Večiti" rivali će zbog ispada svojih navijača morati i dobrano da napune kasu Jadranskog takmičenja, a ista sudbina je zadesila i Cedevita Olimpiju, ali i Budućnost, prenosi Mozzart sport.

Naime, komisija ABA lige je odlučila da najveću globu pretrpi ekipa Crvene zvezde, koja je tokom prve i treće polufinalne utakmice sa Cedevita Olimpijom napravila nekoliko ispada, odnosno, to su uradili navijači.

U jednom trenutku je teren bio zasut predmetima što tvrdim, što mekim, pa je na adresu Zvezde stigla kazna od 44.300 evra. Pored navijača i njihovog ubacivanja predmeta na teren, 300 evra mora da plati i Dejan Radonjić zbog tehničke greške u drugoj utakmici.

Partizan je prošao nešto "blaže", pa će crno-beli platiti "samo" 16.000 evra, takođe zbog propusta u organizaciji i ubacivanja predmeta na teren od strane navijača. Najblaže je prošla Cedevita Olimpija, oni će platiti samo 5300 evra zbog, takođe, ubacivanja predmeta na teren, dok će po 100 evra platiti Edo Murić, Melvin Edžam, Džejkob Pulen.

Konačno, malu kaznu će platiti i Budućnost, Podgoričani će na račun ABA lige uplatiti tek 1.100 evra, i to zbog vređanja protivnika i korišćenja pištaljki tokom utakmice.

Video: Delije zasule čitav teren sa kovanicama i ostalim predmetima, utakmica nakratko i prekinuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA