Srbija ponovo pokazala zašto je "zemlja košarke": Umesto puške i jabuke, mladu "osvojio" slobodnim bacanjem

Scena se odigrala u Užicu, ja jugozapadu Srbije, gde je po tradicionalnim običajima mladoženja morao da "osvoji" mladu, samo što ovoga puta to nije urađeno s puškom i obaranjem jabuke, nego šutiranjem slobodnih bacanja

  • 1
Petar Kutlešić, Slobodno bacanje Printskrin: Instagram / oglasnatabla

Kada je reč o narodnim običajima, Srbija ih ima bezbroj. Pogotovo je slučaj kada se radi o svadbama i venčanjima, a jedan od najprepoznatljivih je "obaranje" jabuke s puškom, međutim, iz Užica dolazi drugačija situacija. Košarkaš Petar Kutlešić je umesto puške u ruke uzeo loptu i morao je da šutira bacanje za svoju nevestu.

Petar već nekoliko godina nastupa u Norveškoj, međutim, odlučio je da se vrati u Srbiju kako bi stao na "ludi kamen". Svadba, kao i svaka druga, morala je ispuniti običaje, ali ovoga puta prilagođene osobi koja svoj "hleb" zarađuje na parketima.

Koš je postavljen u dvorište njegove neveste, a on je dobio loptu na ulici. Šutnuo je bacanje, pogodio je, a tek onda su ostali svatovi rekli da može da "otvori kapiju", te da sa svojim gostima uđe u dvorište kako bi odveo mladu pred oltar.

Kako se može i videti u snimku, košarkašu nije bilo teško da pogodi već iz prvog pokušaja, tako da ga njegova mlada nije dugo čekala.

Video: Bjelica stopirao velikog Dončića a onda iz kontre poentirao: Voriorsi idu u veliko finale NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA