≫ 

Jokić na nenadanom izletu u Švedskoj: Učestvovaće na jakoj trci sa konjima, jednog dana želi da im bude trener

Najbolji košarkaš NBA lige nalazi se na samom severu Evrope, gde će uzeti učešće u prestižnom trkačkom vikendu

  • 21
Nikola Jokić, konjičke trke Foto: Twitter - Printscreen - P. Andersson

Kada se bude vratio u Sjedinjene Američke Države očekuje ga neverovatni supermaks ugovor od kojeg će zaraditi čak 260.000.000 američkih dolara. Do tada, Nikola Jokić koristi svoje vreme da se maksimalno odmori i raščisti misli posle sezone u kojoj je po drugi put uzastopno proglašen za MVP-ja NBA lige. I to, ni manje ni više, nego u Švedskoj.

Tamošnji Aftonbladet prenosi ekskluzivnu informaciju da se Jokić zajedno sa svojom ergelom takmiči na prestižnim trkama na Solvali, odnosno na "Elite Race" vikendu. U Stokholm je došao privatnim avionom, a u subotu se zagrevao sa Alesandrom Đokijadorom i njegovim prepoznatljivim grlom, Virtuvijom.

- Moj san je da se po završetku karijere vratim u Srbiju i postanem trener konja. Moja zemlja nažalost je najgora u Evropi u tom smislu i postoji samo 150 konja koji se takmiče, tako da je veoma teško krenuti u takmičenja u inostranstvu. Ali i dalje, mnogo se zabavljam - rekao je Jokić, prema svedočenju švedskog novinara, Petera Andersona.

Ipak, Jokić ni u Švedskoj nije hteo mnogo da se otvara za medije i da razgovara šire o košarkaškim temama.

- Nažalost, ne radim intervje - rekao je Šveđanima i nasmejao se.

Podsetimo, Jokić se još od poraza od Golden Stejta sa Denver Nagetsima nalazio u Srbiji, a baš ispred svoje ergele primio je MVP nagradu za najboljeg igrača NBA lige. U goste mu je tada došao i trener, Majkl Maloun.

Video: Nećete verovati koliko skupe papuče Jokić vucara po štali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    28. maj 2022 | 18:19

    Dresirati bilo koju životinju da radi ono što ne radi u prirodi je ozbiljan psihički problem i lečenje frustracija. A ljubav prema konjima (u ovom slučaju) se pokazuje sasvim drugačije od teranja na trčanje dok vuku kolica ili preskakanje prepreka i redovno lomljenje nogu pa onda ubijanje itd... Konj nije za te stvari osim za lagano jahanje u prirodi. Buržuji su samo zamenili gladijatore drugim živim bićem. Važno je da se nadmeću. I to je ok, može im se ali mi ne prosipaj priču kako obožavaš konje

  • alal vera alal vera

    28. maj 2022 | 17:41

    on nije najbolji on je najkorisnij igrac regularne sezone (mvp regularne sezone) a najbolji igraci se jos uvek bore za sampionski pehar

  • Alex

    28. maj 2022 | 18:24

    Dobro mu stoji ta šahovnica na leđima. Možda bi mogao za kockaste da igra košarku jer očigledno za Srbiju ne želi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA