"Njegov dolazak bio je greška": Ataman nezadovoljan igrama Petruševa ove sezone

Srpski košarkaš ne zna gde će igrati naredne godine

  • 8
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Anadolu Efesa postali su šampioni Evrope pre sedam dana u Beogradu na Fajnal foru nakon dramatične pobede nad Real Madridom. Glavnu ulogu u osvajanju druge uzastopne krune imao je Vasa Micić, a lovorike je između ostalog pokupio i naš Filip Petrušev.

Međutim, kako stvari stoje, on se neće zadržati u turskom klubu i naredne sezone. Toj činjenici u prilog ide i izjava trenera Ergina Atamana koji je rekao da je njegovo dovođenje na početku sezone bila greška.

Ataman ovo pravda time da je Petrušev uzaludno potrošio jednu godinu svoje karijere, dok je Efes izgubio jedno mesto u rosteru koje je mogao da popuni nekim drugim, koji bi bio od veće koristi u završnici ove sezone.

- Činjenica da je prvi put zaigrao za ovako kvalitetnu ekipu i da nije mogao fizički da dostigne taj nivo, njegov dolazak je greška za nas - rekao je Ataman za turske medije.

Srpski centar potpisao je ugovor sa Anadolu Efesom na jednu godinu, tako da izvesno ide iz Istanbula za koju nedelju. Ideja na početku sezone je bila da kroz nastupe u jačem evropskom timu stasa, a potom ovog leta ode u NBA ligu. Međutim, pitanje je šta će se sada desiti zbog svega navedenog.

Pravo na srpskog centra trenutno polaže Filadelfija, koja ga je izabrala na prošlogodišnjem NBA draftu kao 50. pika.

Video: Zversko zakucavanje: Lendri Noko razgrnuo preko Petruševa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pit

    29. maj 2022 | 15:09

    Još jedna karijera upropašćena od strane alavih menadžera.

  • Цоа

    29. maj 2022 | 16:14

    Дођи код чика Жеље, да виш следеће сезоне европски трофеј!

  • Dragutin

    29. maj 2022 | 15:15

    Naravno, tamo nema sudija da mu izmisljaju faulove i nabijaju lažnu statistiku...kad izadjes u Evropu vidi se koliko ko vredi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA