≫ 

Seltiksi "ohladili" Majami u majstorici i zakazali spektakl u finalu sa Voriorsima

Seltiksi su u finalu prvi put od 2010. godine

  • 10

Košarkaši Boston Seltiksa plasirali su se u veliko NBA finale posšto su u 7. meču savladali Majami Hit 100:96. 

Seltiksi su se tako plasirali u finale lige prvi put od 2010. godine, a za NBA prsten igraće protiv Golden Stejt Voriorsa, a prvi meč igra se ovog četvrtka.

Od starta meča, Boston je nametnuo svoj ritam, igrao brzo i nastojao da tranzicijom dobrom odbranom i kontranapadima napravi razliku. Upravo to se i dogodilo u prvoj deonici kada su Seltiksi došli do 15 poena prednosti, 32:17. Do poluvremena, usledio je odgovor Majamija, koji je uhvatio rezultatski priključak i prišao na 55:49.

Ali, u nastavku su Seltiksi uspeli da odbiju svaki pokušaj rivala da izjednači i dođe do prednosti.

Možda i ključni momenat meča bio je kada je početkom poluvremena Maks Štrus pogodio trojku, koja je iz prva priznata. Ipak, trojka je, posle pregledanog snimka poništena, a Boston je umesto 65:57, vodio 65:54. Sudije su na kraju poništile koš, što je izazvalo buru nezadovoljstva na tribinama.

Video: Sporna trojka Strusa: Nagazio aut liniju, sudije shvatile tek posle drugog napada

Do kraja, Seltiksi su u finišu stigli na +13, Majami je uzvratio serijom od 11:0 i vratio se u meč. Šansu je imao Batler, promašio je otvorenu trojku u tranziciji posle čega je Markus Smart realizovao bacanja, pa su Seltiksi upisali pobedu vrednu NBA finala.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Džejson Tejtum sa 26 poena, pratio ga je Džejlen Braun sa 24. Sa druge strane, Batler je nosio svoj tim sa 35 poena, ali, nije mogao sam da se izbori sa rivalom koji je bio raspoložen za igru. Adebajo je dodao 25 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    30. maj 2022 | 08:42

    Tužno je da jedan ili dvojica iskompleksiranih likova na svakoj objavi ostavljaju isti komentar, a taj isti MVP može da ih kupi za 100€

  • ko bi rekao

    30. maj 2022 | 07:38

    da ce bjelica da igra za sampionski pehar pre ong iz denvera sto skuplja nekakve nagrade za regularnu sezonu

  • zta kaze mvp

    30. maj 2022 | 07:21

    da li gleda kako majstori igraju musku plejof kosarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA