≫ 

Došli smo u posed Zvezdine žalbe na suđenje: Od rezultata 29:16 je promenjen kriterijum

I Crvena zvezda izrazila je nezadovoljstvo deljenjem pravde u drugom meču finala

  • 13
ABA Liga Finale, KK Crvena Zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u drugom meču finala ABA lige sa 85:81, čime su došli do vođstva od 2:0 u seriji. Međutim, mnogo bure se podiglo zbog suđenja, zbog čega su prvo crno-beli, a potom i crveno-beli uložili žalbu na suđenje Ilije Beloševića, Igora Dragojevića i Marija Majkića.

Sudijska komisija na čelu sa Sašom Maričićem će ubrzo doneti odluku o žalbi, odnosno ima vremena do srede pred početak meča da to učini i obrazloži odluke pomenute trojice sudija.

Redakcija Telegrafa došla je u posed Zvezdine žabe na suđenje posle drugog meča finala. Crveno-beli su istakli da se sve promenilo kod rezultata 29:16.

- KK Crvena zvezda od Vas traži ekspertizu suđenja 2. utakmice finala plejofa ABA Lige. Smatramo da kriterijum suđenja nije bio ujednačen, i da je tokom utakmice promenjen (kod rezultata 29:16), a u suprotnom bi krajni rezultat meča i pobeda naše ekipe bila izražena mnogo većom razlikom - počinje saopštenje Crvene zvezde.

Traže u Zvezdi da se posebna pažnja obrati na potez Radeta Zagorca na 11 sekundi do kraja.

- Posebno obratite pažnju na nedosuđen nesportski faul od strane igrača Zagorca na Nikoli Ivanoviću na 11 sekundi do kraja meča, čime bi i sama utakmica u tom trenutku bila i rešena, pa samim tim do svih dešavanja nakon toga ne bi ni došlo - dodaje se u saopštenju.

Kažu da su takođe zabrinuti zbog toga što su za treći meč delegirani Matej Boltauzer i Milan Nedović iz Slovenije.

- Istovremeno, koristimo ovu priliku da izrazimo veliku zabrinutost i zahtevamo od Vas da preventivno delujete pred start treće utakmice za koju su delegirane sudije Matej Boltauzer i sudija Nedović. Moramo ovom prilikom da Vas podsetimo da smo u više navrata bili izuzetno oštećeni kada su protagonisti i sudije na našim mečevima upravo bili Boltauzer i Nedović.

Video: Šmekerski potez Željka Obradovića nakon izlaska iz hale posle poraza od Zvezde

Podsetili su na neka ranija dešavanja kada su ovi arbitri delili pravdu.

- Gospodin Dožai i Vi bili ste svedoci naših loših iskustava koje smo imali sa ovim sudijama. Podsećamo na prošlosezonsko finale gde je kao prvi sudija Matej Boltauzer direktno uticao na rezultat nekolicinom odluka na štetu KK Crvena zvezda (odnos u slobodnim bacanjima 34-17), kao i svim dešavanjima na drugoj utakmici polufinala plej-ofa ove sezone u Ljubljani gde je odnos slobodnih bacanja u korist našeg rivala bio čak 42-15? Jedan od sudija na tom meču koji je direktno uticao na ovakav odnos ali i na krajnji rezultat je bio slovenački sudija Nedović.

Za kraj, Crvena zvezda traži da se preventivno spreči "loše" suđenje u trećem meču.

- Zbog svega navedenog, zahetvamo od Vas da preventivno delujete i sprečite da do istih grešaka i namernog lošeg suđenja dvojice pomenutih sudija dođe u utakmici broj 3.

Video: Crvena zvezda sigurno do prve pobede u finalu ABA lige protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hersonisos

    31. maj 2022 | 01:42

    Ovo je stvarno Cirkus..auu duboko smo zaglibili al baš duboko..javlja se čovjek čiji je tim imao kroz čitavo prvenstvo daleko najbolje suđenje..ovo je stvarno nečuveno 1.Ekipa čiji navijači skandiraju nacionalističke parole minimalno 2 utakmice pred praznim tribinama 2.Ekipa čiji navijači bacaju bilo šta na gostujuće igrače takođe 2 utakmice bez gledalaca... Uvedite red..jer niti želimo sa se vratimo u devedesete niti želimo da krv mladi sportista padne na terenu. Odluke i zabrane donositi u roku 24 sata da se ne ugrožava regularnost takmičenja a i prevencije radi.. Ovde više nije važno ko je u pravu sačuvajte živote ako ne možete napustite sport da dođu ljudi koji će smiriti ove tenzije I ludilo.. Najvažnije je biti čovjek bez obzira koji dres voliš!!!

  • Pex

    31. maj 2022 | 00:41

    Najiskrenije se nadam da se ukazalo na ledje kalina izmakao stolicu, na panterova bacanja pod fantomskim kontaktima i na lukino saplitanje, pustite tu jednu situaciju ima jos ociglednih stvari, ako su odlucili na ovako prljav potez da ih i tako zdrobimo.

  • Ssss

    31. maj 2022 | 08:52

    Manje nas krade Javor od ovog Boltauzera, svaku utakmicu protiv Buducnosti i Partizana on sudi i redovno nas ukanali po zadatku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA