≫ 

Bivši košarkaš Zvezde postaje Španac: Furija ga želi za Evrobasket?

Španija želi kvalitetnog igrača na poziciji plejmejkera

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Košarkaški savez Španije odlučio je da da pasoš američkom košarkašu Lorencu Braunu, koji je nosio dres Crvene zvezde, i uvrsti ga u nacionalni tim za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci koje se igra ovog septembra. 

Naime, kako prenose mediji u Španiji, Braun bi trebalo da bude pojačanje timu koji, kao i uvek, ima najveće ambicije. O dolasku Brauna govorio je i Pau Gasol i istakao da bi on trebalo da bude dobro pojačanje za tim.

- Čuo sam za to. Ako iskoriste Lorenca kao naturalizovanog igrača, to bi trebal da pomogne i to je posao selektora i Saveza. Onda, analizirate, koliko je to značilo. Sa izostankom plejmejkera, deluje da bi pojačanje bilo potrebno - istakao je Gasol.

Braun važi za kvalitetnog pleja, koji je pre izbacivanja ruskog Uniksa iz Evrolige prosečno beležio 13.8 poena 3.6 skokova. U Crvenoj zvezdi, Braun je igrao u sezoni 2019/2020 i tada je beležio 12.3 poena, 4.6 asistencija i 3.3 koka.

Video: Kada si igrač ovde, to ulazi u tvoju platu: Ivanović o potencijalnim prozivkama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA