≫ 

Nove glavobolje za Pešića: Teo pod velikim znakom pitanja za nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Razlog je povreda koju već neko vreme vuče srpski košarkaš

  • 3
Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Košarkaška reprezentacija Srbije uskoro će se ponovo okupiti zbog kvalifikacionih mečeva za odlazak na Svetsko prvenstvo naredne godine na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. Međutim, kako stvari stoje, mogla bi da nastupi bez jednog od svojih najboljih plejmejkera.

Naime, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Miloš Teodosić je pod velikim znakom pitanja za nastup za Srbiju u mečevima protiv Letonije na gostovanju i Belgije na domaćem terenu u niškom "Čairu", a razlog je povreda koju već neko vreme "vuče".

Podsetimo da je Teodosić nastupao povređen i na finalnom meču Evrokupa sa Bursom, a ukoliko prema planu Virtus dođe do pobede nad Dertonom Tortonom u polufinalu Palakanestra, finale bi moglo da se "otegne" sve do 20. juna, ako se bude igralo u sedam utakmica.

Srbija će prvi meč sa Letoncima igrati 30. juna, a tri dana kasnije će dočekati Belgiju, pa se čini da je deset dana isuviše mali period za Teodosića da se odmori i regeneriše, pa ne bi bilo nimalo čudno ukoliko bude preskočio ovo reprezentativno okupljanje.

Podsetimo da Pešić neće moći da računa ni na Bogdana Bogdanovića zbog povrede, a pod velikim je znakom pitanja i to da li će i druge NBA zvezde uopšte nastupiti u kvalifikacijama ili će Pešić morati da "sklapa" kockice na drugi način.

Na prethodnom kvalifikacionom prozoru su za Srbiju na bekovskim pozicijama nastupali Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković i Jovan Novak, pa ostaje da se vidi da li će i ovoga puta Pešić isti sa istim igračima ili će se odlučiti da pozove nekog drugog.

Video: Kapiten Teodosić posvetio pobedu bivšem saigraču iz reprezentacije Jelovcu koji bije bitku za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA