≫ 

Partizanova pobeda u senci haosa, derbi trajao tri sata, Zvezda "pala" u poslednjem minutu

Agonija, to je bio ovaj meč, jedan od najdužih derbija u istoriji, Panter trojkom u poslednjem minutu rešio pobednika. Sudije na udaru navijača

Košarkaško naelektrisanje - treći deo. Partizan je uz neviđeni haos na utakmici, gađanje rivala topovskim udarima, na kraju i pražnjenje tribina, savladao Zvezdu 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13) i smanjio vođstvo rivala u seriji finala ABA lige na 1:2.

Naredni meč igra se u petak na istom mestu i vrlo verovatno pred daleko manjim brojem navijača koji su večeras, kao i na drugom meču u kojem je Zvezda bila domaćin, demonstrirali jeziv primitivizam.

ABA liga je kaznila Zvezdu, kazniće za ovo večeras i crno-bele u to nema nikakve sumnje, jer su na udaru bile sudije koje su, zbog ugrožene bezbednosti, na minut pre kraja uz zaštitu policije izašle sa terena. Prekid je trajao čitavih pola sata, sve dok se kritični delovi tribina nisu ispraznili, da bi po povratku igrača na parket Partizan uspeo da odbrani prednost i sačuva nade za titulu ove sezone.

Video: Pobednička trojka Kevina Patnera protiv Crvene zvezde: Preko Branka Lazića sa devet metara

Junak crno-belih bio je Kevin Panter koji je izveo i ključni potez meča, pogodio pomenutu trojku na 57 sekundi pre kraja (prethodno krađom sprečio sigurne poene Zvezde) i tako prelomio ovu još jednu tešku, mučnu utakmicu, meč koji se igrao na granici regularnosti, i zbog divljanja huligana, ali i zbog jezivo klizavog parketa koji je bio vlažan do te mere da su igrači poput diznijevog Bambija padali u gotovo svakom napadu!

O samoj utakmici konstatacija da je i ova bila užasno teška, napeta, negledljiva uz ogroman broj grešaka na obe strane, što je i razumljiva epilog usled tenzija i rekosmo jedva regularnih uslova. Partizan je bio bolji u većem delu prvog poluvremena, Zvezda je svoj "momentum" imala u trećoj deonici koju je dobila rezultatom 23:8, imala i 8 razlike u poslednjem periodu - međutim platila je ceh vrlo lošoj organizaciji napada u drugoj polovini ključne četvrtine.

Nije ni Partizan blistao, daleko od toga, ali je uspeo da najpre anulira minus, uđe u finiš sa egalom, onda dočeka trenutak inspiracije Pantera, njegovu trojku i potom da dovrši utakmicu u svoju korist tek nakon haotičnih scena, prekida, duge pauze.

Osim Pantera, kod Partizana je jedini istupio Aleksa Avramović sa 14 poena, gurao je crno-bele onda kada niko nije, u najvećoj napadačkoj krizi, solidan je bio Mur sa 9 poena, Madar sa 7...

Kod Zvezde, izostala je bolja rola najboljeg, Nikole Kalinića, koji je i promašio najvažniji šut, onaj prvi po povratku na teren posle haosa. Propustio je tada da primakne Zvezdu na samo poen zaostatka... Utakmicu je završio sa 9 poena. Daleko najefikasniji akteri u taboru poraženog tima bili su Dobrić sa 20 i Davidovac sa 19 poena.

Neko je od igrača morao da plati ceh užasnom terenu, malerozni Rade Zagorac je iznesen sa terena u samoj završnici, nije mogao dalje, pa ostaje pitanje da li će biti fit za četvrtu utakmicu.

U nastavku možete pročitati detaljno šta se sve dešavalo večeras u hali Pionir u meču koji je počeo u 20:30 sati, a završio tri sata kasnije. 

TOK MEČA

4/4 - 70:67

40. minut - Meč je natavljen posle više od pola sata pauze. Kalinić je imao situaciju sa Zagorcem, promašio je pokušaj o tablu. Partizan sada ima dobru situaciju. Opet prekid! Zagorcu se ukazuje pomoć, izneli su ga sa terena. Deset sekundi pre kraja, Zvezda nije iskoristila dva napada, Madar ima priliku da donese pobedu sa penala. Pogađa oba slobodna bacanja Izraelac.

PREKID! Sudijska trojka je gotovo otrčala sa terena, i to uz zaštitu žandarmerije prilikom ulaska u tunel ka svlačionicama. Meč već traje dva i po sata! Prema prvim inofrmacijama, neko od arbitara je pogođen sa tribina, i to u trenutku dok Partizan vodi 68:65, malo posle trojke Pantera. Radonjić je potom tražio tajm-aut, sudije su prišle zapisničkom stolu, jedan od njih je odložio loptu i sva trojica su ubrzanim korakom krenula da izlaze sa terena. Utakmica će se, kako stvari stoje, nastaviti, ali tek kad se isprazni kritični deo tribine. Igrači oba tima su se sada povukli sa terena. Čeka se pražnjenje tribina. Potrajaće ovo...

Video: Igrači Partizana i Crvene zvezde napustili teren: Stopama sudija u svlačionice, prazne se tribine

Sa lica mesta: određeni sektori hale Pionir su počeli da se prazne, ali niko sa sigurnošću ne može reći kada će i da li će meč biti nastavljen.

tribine Foto: Telegraf

40. minut - Panter je izazvao delirijum u hali, osvojio je loptu kad su svi videli poene Zvezde, a onda pogodio trojku preko ruke Lazića. Partizan bliži pobedi, 68:65 na minut pre kraja.

38. minut - Perfektna akcija Zvezde, Mitrović je kruniše i postiže svoje prve poene (63:63). Loš napad crno-belih, Mur je zasrljao i promašio, na drugoj strani Dobrić u psoeldnjim sekundama napada dobija faul, pogađa oba penala. Zvezda vodi 65:63.

37. minut - Ide trojka Mura, tek prva posle one dve na samom početku meča. Partizan je opet u prednosti, 63:61, sada Radonjić traži predah da konsoliduje ekipu.

36. minut- Velika borba, Partizan je serijom 10:2 ušao u totalni egal (59:59), Zvezda vezuje nekoliko neiskorišćenih napada. Davidovac pravi fail u napadu, pa crno-beli imaju priliku da povedu sa linije penala. Zagorac je nezgodno prizemljio prilikom duela sa Davidovcem. Mada je morao umesto Zagorca da šutira penale. Pogađa jedno, za preorket Partizana - 60:59.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

35. minut - Živ je Partizan, održava ga u životu Avramović koji je vezao četiri poena i naterao Radonjića da zove tajm-aut. Zvezda i dalje u vođstvu, ali sada je to minimalno, 59:57.

32. minut - Kreće Partizan na sve ili ništa, Avramović je probio za nove poene, gosti prave faul u napadu, Zagorac promašuje sve iz otvorenog šuta za tri. Davidovac kažnjava - pogađa trojku. Uz Dobrića, Zvezdin najbolji igrač večeras.

3/4 - 47:54

30. minut - Dobrić, trojka uz prekršaj Madara! Muk u hali. Dobrić je pogodio i dodatno bacanje, doneo gostima najveću prednost (54:47) na meču. Crveno-beli su rešili su ovaj deo meča rezultatom 23:8!

29. minut - Dobrić je drugi put na meču iznudio tri penala, ima poteškoće da izvede bacanja zbog ometanja laserima. Pogodio je 3/3 Dobrić, za vođstvo Zvezde 50:47. Serija grešaka i promašaja na obe strane.

27. minut - Kalinić donosi preokret, pogodio je "dugu dvojku" Zvezdin najbolji igrač, Partizan je sada bez rešenja u napadu, treba li to da ponavljamo - igrači oba tima se konstantno kližu i padaju po parketu! Daleka trojka Davidovca, Zvezda vodi 47:45.

22. minut - I dalje je jako teško igračima da se održe na nogama, Panter je pao u povoju napada i otvorio Zvezdi kontru koju je završio Lazić. Panter je, ipak, šuterski jako raspoložen večeras, najefikasniji u oba tabora sa 15 poena. Partizan ima sigurnih 43:35. Ipak, Davidovac je odgovorio sa mini-serijom 4:0, za prilazak Zvezde na 43:39.

2/4 - 39:31

20. minut - Neverovatne greške, ispadaju lopte iz ruku i jednima i drugima, Ivanović je "prodao" 11. loptu Zvezde u prvom poluvremenu, gubi je i Panter na drugoj strani. Dobrić promašuje trojku, Lazarević pravi faul u borbi za loptu. Avramović sa penala postavlja konačan rezultat poluvremena (39:31) koje je trajalo okruglo 60 minuta.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

19. minut - Trojka Avramovića Partizanu donosi najveću prednost 36:29. Uzvratio je Mitrović iz reketa.

17. minut - Uslovi za igru gotovo na ivici regularnosti, igrači se klizaju, padaju, ogromna je vlažnost u hali. Koprivica je iznudio faul, bio polovično precizan sa linije penala. Partizan vodi 31:28. Zvezda opet u kontra ritmu.

15. minut - Nekoliko loših napada Partizana, ne briljira ni Zvezda. Dobrić je izborio tri slobodna bacanja, pogodio je smao jedno. Minimalno vođstvo crveno-belih, 28:27. Tehnička greška za Radonjića zbog prigovora. Novi prekid zbog ubacivanja predmeta u teren.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

13. minut - Dobrić oseća da može, pogodio je trojku, polaganje, pa iznudio slobodna bacanja - pogodio oba (25:27). Klizavo je u Pionoru, rizik od povrede je veliki. Panter je ispalio ishitren šut za tri, Smailagić prikucao promašaj.

11. minut - Obradović traži tajm-aut već posle tridesetak sekundi, pošto je zvezda preko Ivanovića pogodila trojku. Neometan je bio plejmejker crveno-belih, pogodio kao na treningu (20:19).

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

1/4 - 21:17

10. minut - Madar je doneo Partizanu "+5" šutem sa njegove omiljene pozicije, sa poludistance. Zvezda dugo bez poena, bez kreacije. Partizan izašao iz bonusa tek krajem deonice.

9. minut - Lazarević je poentirao pod košem, Partizan pre toga preko Pantera uz dosta sreće. Lazić je ekspresno zaradio dva penala, u napadu i u odbrani. Oba puta nad Lesorom. Francuz pogađa oba bacanja - 19:16.

7. minut - Tri vezane trojke, dve su ubacili igrači Partizana preko Ledeja i Pantera, za Zvezdu je bio precizan Kalinić. Rasplamsala se šuterska bitka u grotlu crno-belog "Pionira". Vode domaći 15:14.

5. minut - Serija Zvezde 7:0! Sve je krenulo sa trojkom Davidovca, Kuzmić je potom izdominirao u reketu, vezao četiri poena. Na drugoj strani Panter poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje- za 9:9.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

4. minut - Već treća izgubljena lopta u organizaciji napada zvezde, teško se gosti privikavaju na pritisak koji se sručio na njih. Promašio je i Partizan nekoliko vezanih napada. Davidovac trojkom prekida prazan hod crveno-belih.

2. minut - Dve uzastopne trojke Dalasa Mura, za delirijum na tribinama, Partizan vodi 6:2.

DEŠAVANJA NEPOSREDNO PRE UTAKMICE

Ovaj napad na igrače Zvezde desio se po njihovom izlasku na teren, grunulo je dva puta dok su bili na centru i po svemu sudeći čeka nas još jedna mučna atosfera, kao i u drugoj utakmici...

Prethodno, navijači Partizana vređali su i članove porodice Nebojše Čovića.

O UTAKMICI

Prva dva meča su otišla na crveno-belu stranu, Zvezda je pred svojom publikom povela 2:0 u finalnoj seriji sa Partizanom koja se igra na tri pobede, i "samo" je još jedan trijumf deli od odbrane titule i direktnog plasmana u Evroligu za narednu sezonu.

Ali, ovog puta (od 20.30) ekipa Dejana Radonjića će imati daleko teži izazov ispred sebe, i igrače rivala i navijače, a ovi drugi će, sva je prilika, sigurno prirediti najgori mogući prijem za goste s obzirom na dešavanja iz drugog duela dva tima. Iz Partizana, otud, stižu tonovi koji pozivaju na smirivanje tenzija.

Nadamo se da će ovog puta sve proći u fer i sportskim oklonostima, a sva najzanimljivija dešavanja iz hale "Aleksandar Nikolić", možete pratiti na našem portalu. baš na ovom mestu, od 20:30 sati.

Veća grupa navijača Partizana snimljena je u korteu na Zrenjaninskom putu, pred pančevačkim mostom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd2)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    1. jun 2022 | 22:08

    KK Partizan je jos jednom pokazao da predstavlja sve najgore, sve ono sto ne valja u ovom narodu, crna boja ima bas pristaje. Na kraju pravda uvek pobedi, svakom zlu je dosao kraj pa tako i ovom. Zvezda je sampion, sve je gotovo...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    1. jun 2022 | 19:27

    Зар мислите да ће моћне силе из сенке дозволити да Радоња и трећи пут победи Жоца? Гледајте отимачину...

  • Gile

    1. jun 2022 | 20:34

    Ja ne znam zašto se toliko bunite kad kažemo da ste ustaški klub. Pa i ta pesma koju pevate na početku svake utakmice je hrvatska pesma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA