≫ 

Boston šokirao Voriorse: Seltiksi režirali neverovatan preokret i uništili veče Kariju i Golden Stejtu

Boston je upisao pobedu na gostujućem terenu

  • 2

Košarkaši Bostona savladali su Golden Stejt Voriorse 120:108 u prvom meču velikog NBA finala, i to, posle neverovatnog preokreta u 4. četvrtini.

Tokom većeg dela meča viđen je potpuni šou Stefa Karija koji je rešetao koš Seltiksa iz svih pozicija. I, ovo bi zasigurno bilo njegovo veče da nije usledilo "buđenje" rivala iz Bostona koji su serijom poena i deonicom 40: 16 prelomili meč i upisali pobedu.

Video: Umalo povreda Karija koja je mogla skupo da ga košta velikog finala

Voriorsi su od starta odlično ušli u meč, nametnuli svoj ritam na domaćem terenu i naterali rivala da pravi greške i promašuje. Takođe, Kari je samo u prvoj četvrtini ubacio 6 trojki iz 8 pokušaja. Zanimljivo, Kari je ispisao istoriju lige pošto je sa 21. poenom u prvoj četvrtini postao igrač sa najviše ubačenih poena u 1. deonici NBA finala u poslednjih 50 godina.

I pored uspona i blagih padova, delovalo je da su se svi osim Bostona dobro zabavljali, i domaći košarkaši i publika. Ali, do poluvremena, posle dvocifrene prednosti domaćih, Boston se vraća i preokreće rezultat. Tako se na odmor otišlo vođstvom Bostona 56:54.

U nastavku, usledila je furiozna igra Voriorsa, koji preuzimaju vođstvo. U poslednju četvrtinu se ušlo sa 92:80, a onda je viđena popuno drugačija slika. Seltiksi se prvo vraćaju serijom 9:0, hvataju rezultatski priključak i preokreću rezultat.

Igrači Voriorsa nisu imali odgovor na ovu briljantnu četvrtinu Bostona i Seltiksi su došli do pobede i "brejka" na gostujućem terenu.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Al Horfrod sa 26 poena. Uz to je imao 6 skokova, tri asistencije, a šest puta je bio precizan u šutu za tri. Džejlen Braun je ubacio 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Pejton Pričard je imao 21 poen, Markus Smart 18, a Džejson Tejtum je odigrao znatno lošije od svojih standarda. Meč je završio sa 12 poena i 13 asistencija, ali je očajno šutirao – 3/17 iz igre.

U ekipi Golden Stejta sjajan je bio Stef Kari sa 34 poena, pet skokova i pet asistencija. Endru Vigins je ubacio 20, a Klej Tompson 15 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je poslednji minut ove utakmice i za to vreme je pogodio jednu trojku, što mu je ujedno bio i jedini šut na meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA