≫ 

Trifunovićev potez podsetio na Blažiča: Slovenac na Kupu u Nišu pre 7 godina burno slavio pred Vujoševićem

Podsetimo, Uroš je sinoć isključen na oko pet minuta do kraja utakmice

  • 44
KK Partizan - KK Crvena zvezda KK Partizan - KK Crvena zvezda, ABA liga, finale Foto: Marko Todorović, Marko Jovanović

Ljubitelji košarke sinoć su mogli da uživaju u dobroj košarci u dvorani "Aleksandar Nikolić" u meču između Partizana i Crvene zvezde, koji je izuzev nekoliko incidenata, ubačenih predmeta sa tribina i skandiranja ipak protekao u nešto boljoj atmosferi nego prva tri susreta.

Rezultat u seriji je sada 2:2, a majstorica koja će odlučiti prvaka ABA lige biće odigrana pred navijačima Crvene zvezde u ponedeljak od 20.00 časova. Pobedniku će pripasti ne samo pehar, već i zagarantovano mesto u Evroligi za narednu sezonu.

Završnicu jučerašnjeg meča, obeležio je i ne baš sportski potez Uroša Trifunovića, koji je burno proslavio jedan pogodak na pet minuta pred kraj poslednje četvrtine ispred klupe Crvene zvezde.

Naime, on se isplazio u smeru prema klupi Crvene zvezde i treneru Dejanu Radonjiću, što je isprovociralo njihovu reakciju, a posle čega mu je sudija Damir Javor pokazao isključenje. Došlo je i do manjeg komešanja među akterima, posle čega se sve smirilo.

Trener domaće ekipe, Željko Obradović prišao je da se izvini svom kolegi, a posle meča su i Trifunović i kapiten Rade Zagorac otišli do crnogorskog stručnjaka kako bi uputili izvinjenje za sve što se dešavalo na oko pet minuta pred kraj meča, kada je već bilo jasno da će Partizan odneti pobedu zbog prevelike razlike koja je bila na snazi.

Ipak, trener Crvene zvezde je na konferenciji za medije istakao da se osećao "jako loše" zbog tog detalja, podvukavši da se nijedan košarkaš njegove ekipe u ovom finalu nije nesportski ponašao.

Međutim, nije da u ranijim okršajima između Crvene zvezde i Partizana nismo videli slične scene i emocije. Tako je na društvenim mrežama posle jučerašnjeg meča isplivala fotografija sa polufinala Kupa Radivoja Koraća iz 2015. godine.

Na njoj se vidi kako Jaka Blažič slavi plazeći se ispred klupe Partizana ka publici, na kojoj je tada sedeo Duško Vujošević, takođe proslavljajući jedan od važnijih koševa u završnici samog meča, koji je Zvezda dobila.

Nema sumnje da nijedan od ovih gestova nije sportski. Ali treba imati u vidu da derbi uvek po pravilu nosi posebne emocije, koje se nekad ispolje na ovaj ili onaj način. Tenzija je veća, atmosfera "podgrejanija", igra se za prestiž protiv najvećeg rivala...

Ipak, treba se nadati i očekivati da će se u petom susretu pričati isključivo o igri na terenu. Neka pobedi košarka. A potom neka Zvezda i Partizan pokažu ko je bolji i ko više zaslužuje da ponese titulu šampiona ABA lige.

Video: Partizan demolirao Zvezdu: Igraće se 5. utakmica za titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    4. jun 2022 | 11:50

    Da li je blazic iskljucen zbog ovog gesta, naravno da nije, da li je neko od novinara spomenuo ovo dok neki navijacki portali nisu postavili ovu sliku, naravno da niko rec nije rekao

  • gruver

    4. jun 2022 | 11:53

    Ma odkud ovo?? Nije se to desilo a i Blažiću sa 32 priliči ali detetu od 19 ne, tako nekako ce krenuti danas da se pise jer gospodr dr Covic ispinuje to u sat vremena!!! I krece paljba na klinca koji jeste pogresio ali smekerski je da ne kazes nista posle o klincu jer se izvinio a ne da slusas dr cCivica i provlacis kako si ti uvredjen ne zato sto te neko odrao 30 razlike nego jer se isplazio klinac!!!

  • nena

    4. jun 2022 | 12:42

    Bravo za fotografiju samo sto niko tada nije niti kaznio blazica, niti trazio niti dobio izvinjenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA