Kakav kraj sezone u VTB ligi: CSKA vodio sa 3:1 u finalu, Zenit napravio preokret u stilu Klivlenda

Fantastična finalna serija

  • 1
KK Zenit

Foto: MN Press

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga postali su šampioni Rusije pošto su u finalu VTB lige savladali CSKA iz Moskve nakon velikog preokreta sa 4:3 u seriji. Sedmi meč dobili su rezultatom u Moskvi.

Ovakav ishod finala VTB lige neodoljivo podseća na veliko NBA finale iz 2016. godine kada su Golden Stejt Voriorsi vodili sa 3:1 protiv Klivlend Kavalirsi, a onda je ekipa predvođena Lebronom Džejmsom došla do velikog preokreta i osvojila titulu.

Isto to su uradili košarkaši Zenita. Gubili su 3:1 i gostovali su u Moskvi. Svi su mislili da je to kraj serije, ali je Zenit dobio rezultatom 97:95, a zatim na domaćem terenu "počistio" CSKA sa 82:63 i zakazao majstoricu.

Delovalo je da će Zenit imati lak posao u durgoj četvrtini, pošto su izabranici Ćavija Paskvala stigli do 15 poena prednosti polovinom drugog kvartala, ali je CSKA uspeo da se vrati i u trećoj četvrtini preokrene.

Vodili su Moskovljani sa +6 na početku poslednje četvrtine, a Zenit je ostao bez trenera na dva minuta do isteka treće četvrtine.

KK Zenit

Foto: MN Press

 

To kao da je razljutilo goste, koji su poslednji kvartal otvorili serijom 10:0, ubrzo stigli do prednosti od sedam poena, koju nisu ispuštali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Miki sa 19 poena kojima je dodao i devet skokova, dok je Džordan Lojd ubacio 17 poena, uz po šest asistencija i skokova.

Na drugoj strani Nikola Milutinov je imao fantastičnu partiju postigavši 16 poena i 17 skokova.

Ovo je tek drugi put u istoriji VTB lige da šampion nije CSKA, a psole 2011. godine kada je titulu osvojio Himki, sada je Zenit uspeo da dođe do istog uspeha.

Video: Umalo povreda Karija koja je mogla skupo da ga košta velikog finala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA