Cela sezona staje u jednu utakmicu: Ko će osvojiti prsten ABA lige i plasirati se u Evroligu?

Beograd će večeras biti obojen u crveno-belo ili crno-bele, a region će ponovo dobiti srpskog šampiona

  • 20
Željko Obradović, Dejan Radonjić Foto: MN Press

Sve ono što su Crvena zvezda i Partizan uradili ove sezone postaje nebitno večeras. Nijedna ovosezonska pobeda ih neće usrećiti kao ova, i nijedan poraz ih neće boleti kao ovaj. Jedna strana će večeras slaviti titulu u ABA ligi i plasman u Evroligu, dok će druga čekati milostinju najelitnijeg evropskog takmičenja i nadati se da će upravo oni biti jedni od timova koji će dobiti specijalnu pozivnicu.

Serija je počela ubedljivom pobedom Crvene zvezde (90:76), dok je drugi meč doneo veoma neizvesnu završnicu u kojoj su crveno-beli bili uspešniji, slavili sa 85:81 i poveli sa 2-0 u seriji.

Tada je delovalo da je sve završeno, da je ekipa Dejana Radonjića već stavila ruku na trofej i da će ga podići po šesti put. Ipak, Partizan to nije dozvolio.

Neizvesna utakmica, klizanje igrača po parketu, prekid na 57 sekundi do kraja meča, sve je to obeležilo treću utakmicu. Na kraju se bolje snašao Partizan, pobedio sa 70:67 i smanjio na 2-1.

Četvrta utakmica je odigrana u čudnom ambijentu, pred polupraznim tribinama hale "Aleksandar Nikolić". Ekipi Željka Obradovića to nije smetalo, odigrali su crno-beli u NBA stilu, pogađali gotovo sve što su šutnuli, igrali fantastičnu odbranu i ubedljivo slavili sa 112:84.

Posao za Partizan neće biti nimalo lak, pogotovo gledajući tradiciju. Crvena zvezda je dobila poslednjih 14 duela na domaćem terenu protiv najvećeg rivala računajući i ABA ligu i KLS.

Crveno-beli su u nizu od čak 31 pobede na domaćem terenu u ABA ligi, a poslednji poraz doživeli su još 6. decembra 2020. godine od podgoričke Budućnosti (65:67).

Iako ovi podaci izuzetno hrabre crveno-bele pred "majstoricu", igrači Partizana bi trebalo da su dobro čuli i zapamtili reči Duška Vujoševića, koji je za njih imao poruku nakon četvrtog meča.

E sad, ovi igrači Partizana treba da pokažu da su mangupi i u tuđem dvorištu i da mogu ovako da igraju pred Zvezdinim navijačima - poručio je Vujošević.

Zvezdinih navijača će biti puna hala, ili bolje rečeno dozvoljeni kapacitet gledališta biće popunjen u potpunosti. Podsetimo, crveno-beli su kažnjeni zbog incidenata u drugoj utakmici, pa će delovi tribina obojeni žutom bojom biti prazni.

Tribine, Pionir, kazna, KK Crvena zvezda Foto: Twitter.com

Dejan Radonjić je u najavi "majstorice" apostrofirao četvrtu utakmicu kao nešto što ne bi smelo da se ponovi njegovoj ekipi, a pozvao je i navijače na fer i korektno navijanje.

- Posle 4 odigrane utakmice i 2-2 došli smo do petog odlučujućeg meča u ovoj finalnoj seriji. Tri meča su bila odigrana na jedan način, ovaj poslednji potpuno drugačije i to ne želimo da se ponovi. Čvrstom igrom, svom energijom koju imamo u ovom trenutku, sa dugim intervalima dobre koncentracije i potpuno drugačijom igrom u oba pravca želimo da odigramo ovu utakmicu. Pozivam još jednom naše navijače da nas bodre, pruže nam podršku u utakmici koja je važna, ali da to čine fer, sportski i korektno i da se na kraju radujemo dobrom rezultatu.

Željko Obradović od svojih igrača traži istu želju kao u prethodne tri utakmice i najavljuje zanimljivu utakmicu.

- Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji mali ponovo. Ono što bih ja voleo da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo ovih prethodnih 7 dana sve neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji.

Na kraju nama ostaje da se nadamo da će sve proteći u mirnoj atmosferi, koliko god je to moguće kada se igraju dueli između Crvene zvezde i Partizana, i da će na kraju pobediti srpska košarka. Sudije neće imati lak posao, ali bi najlepše bilo da se sve završi na terenu.

Da pobedi zaista bolji, i da nakon utakmice ne čitamo saopštenja i ne čekamo sudijske ekspertize, već da poraženi sportski priznaju poraz i čestitaju rivalu.

Video: Partizan demolirao Zvezdu: Igraće se 5. utakmica za titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    6. jun 2022 | 10:58

    Samo jako i hrabro do pobede partizane

  • ZVEZDA

    6. jun 2022 | 11:03

    ZVEZDA

  • Zola

    6. jun 2022 | 10:41

    Sve je to trebalo biti zavrseno u 3 utakmice ali nije drzava dzaba upumpala milione eura u partizan i dovela Obradovica kojem u ugovoru pise da ce biti sigurno sampion Aba lige i ako to ne ostvari na terenu bice zavrseno za stolom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA