≫ 

Zvezda je šampion! Kroz tri i po sata drame crveno-beli u praznom Pioniru uzeli 6. ABA titulu

Neverovatan dvoboj u najvećoj dvorani na desnoj strani Save

Košarka KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Anđić

Drama, prekid, tri sata i 30 minuta košarke, posle čega znamo - Zvezda je šampion i ide u Evroligu! Posle teške pete utakmice, koja je ostala u senci pražnjenja celokupnog "Pionira" u trećoj četvrtini, crveno-beli su stigli do svog šestog trofeja u regionalnom takmičenju - 80:77.

Kakva je drama viđena u Pioniru, prepričavaće se još dosta dugo. Penal završnica rešila je pobednika ABA lige, a u nju je Zvezda ušla sa četiri poena zalihe. Međutim, tada je usledio faul nad Aleksom Avramovićem na skoku, nakon čega je Partizan imao šansu da možda dođe i do šuta za produžetak, pošto je pogodio jedan penal, a drugi promašio, dok je lopta ostala u posedu crno-belih.

Ali, Panter je promašio šut na oko tri sekunda pred kraj meča sa velike udaljenosti iz vrlo, vrlo teške situacije. Nije ni dobacio do koša, posle čega je postalo jasno da je Zvezda postala šampion ABA lige. Tako se izjednačila sa Partizanom po broju osvojenih titula u regionalnom takmičenju.

Iako bismo voleli da se večeras pričalo samo i isključivo o košarci, to jednostavno nije moguće. Meč je obeležio novi haos i prekid meča koji je trajao čak 50 minuta zbog gađanja sudija meča Saše Pukla, Tomislava Hordova i Miloša Koljenšića koji su pobegli u svlačionicu.

Dvorana je morala da se isprazni, po nalogu delegata Slavenka Babića i tek negde iza 22.30 časova stekli su se uslovi da se meč nastavi. Sve je to uticalo na igru, koncentraciju, nervozu... Ali ipak, na kraju je odlučila baš košarka, drama i na kraju su oni najvažniji akteri bili upravo košarkaši obe ekipe.

A što se tiče igre, sasvim očekivano, bio je ovo potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj četvrti koji smo u petak gledali u dvorani "Aleksandar Nikolić". Tenzija, očekivanja i važnost uticali su na to da i jedni i drugi osete određeni "grč" i ne možemo nikako reći da smo gledali preterano kvalitetnu košarku.

Naprotiv, bila je to "rovovska borba" za svaku loptu, šut, posed... I jedni i drugi dosta su pažnje obraćali na defanzivne akcije, ali su zato sa druge strane bili u potpunoj dekoncentraciji kada je reč o napadu o čemu govore i izgubljene lopte koje su se ređale kao na traci.

Procenti šuta nisu "ispratili" i krasili igru nijedne od ekipa, pa je nekako i bilo očekivano da tokom većeg dela dvoboja gledamo na snazi pravu rezultatsku klackalicu. Jasno je da su trofej ABA lige i karta za Evroligu jednostavno bili preveliki pritisak za igrače.

Košarka KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Anđić

Početak prve četvrtine nekako je nagovestio šta ćemo to da gledamo kroz čitavu ovu utakmicu. Jedna za drugom vezivale su se izgubljene lopte, a isprva je u tome prednjačio Partizan, pa je Zvezda bila ta koja je stekla prvu "opipljivu" prednost od 6:0.

Ona se ubrzo istopila, onog momenta kada je i Zvezda ušla u potpuni kontraritam. Jedna za drugom ređale su se izgubljene lopte crveno-belih, a posle trojke Kevina Pantera uz zvuk sirene, Partizan je stigao do minimalne prednosti pred nastavak utakmice.

Ta prednost je nastavila i da se uvećava do maksimalnih +7, posle čega je ipak došlo do kakve-takve konsolidacije u redovima Crvene zvezde. Zategao je Radonjićev tim odbranu, Partizan je par minuta ostao bez poena, ali je kada je bilo najvažnije Ledej pogodio novu trojku i ostavio Obradovićevom timu luft od četiri poena na odmoru.

Zvezda je otvorila bolje drugo poluvreme, stigla je do izjednačenja, a onda je usledio pomenuti prekid. Navijači su zasuli sudije raznim predmetima, oni su istrčali sa terena punim trkom, a usledila je odluka o potpunom pražnjenju hale od strane delegata Slavenka Babića.

Sve je potrajalo skoro 50 minuta. Navijači su zaista napustili halu "Aleksandar Nikolić", iako su se isprva u jednom momentu našli i na parketu. Policija i obezbeđenje su uspeli da ispune želju zvaničnih lica i nakon nekog vremena su se stekli uslovi za nastavak meča.

Bolje su se iz pauze vratili košarkaši Partizana, odnosno Kevin Panter koji je pogocima sa poludistance i distance povukao crno-bele do opipljivije prednosti. Međutim, Zvezda je tada počela da pogađa trojke, koje su do tada bile gotovo nepostojeća kategorija (1/15 do tog dela meča) i ubrzo je ponovo preuzela prednost koju je sačuvala i pred poslednjih deset minuta zahvaljujući promašenom bacanju Smailagića na sekund do kraja treće četvrtine.

Poslednja četvrtina bila je jako tesna. Ekipe su se gotovo smenjivale u vođstvu, a drama je bila tolika da je i na dva minuta pred kraj bilo nejasno ko će osvojiti trofej, pošto je ekipe razdvajao samo jedan posed. Usledio je već opisani kraj utakmice sa početka teksta, posle kojeg je crveno-beli tim došao do nove titule u ABA ligi.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić", Beograd

Gledalaca: 5.634, potom prazan "Pionir"

Sudije: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 12, Davidovac 15, Mitrović 10, Lazić 5, Kalinić 11, Dobrić 5, Holins 9, Ivanović 2, Marković 7, Vajt, Kuzmić 4

Partizan: Panter 27, Vukčević, Ledej 9, Zagorac 2, Avramović 12, Koprivica, Smailagić 3, Mur 11, Glas, Lesor 9, Trifunović, Madar 4

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (80:77) - Velika trojka Kalinića. Tajmaut traži Željko Obradović. Koš Mura. Volters pogađa za tri. Blokada Voltersa posle izgubljene lopte Partizana. Faul pravi Volters. Bacanja za Avramovića. Promašuje drugo. Lesor pravi faul nad Davidovcem. Pogodak na prvom penalu, pogodak na drugom. Tajmaut Obradovića. Promašaj Ledeja za tri, ali faul nad Avramovićem. Siguran je prvi put. Drugi nije, ali - lopta je za Partizan! Promašaj Pantera za tri, to je to, kraj meča.

8. minut (72:73) - Marković pogađa za tri. Ledej je fauliran, ali je poslednji mali faul i nema bacanja. Lesor je izgubio loptu. Kalinić gubi loptu, a Kevin Panter pogađa uz faul. Pogodio je i dodatni penal. Sada je napad propustila Zvezda. Kevin Panter promašuje.

6. minut (69:70) - Avramović gubi loptu. Zagorac pravi faul nad Kuzmićem, a Kalinić gubi loptu. Dalas Mur promašuje za tri poena. Tajmaut traži Obradović. Dobrić promašuje za tri, ali skok za Zvezdu. Ni Volters ne pogađa za tri. Zagorac se ponudio i pogodio. Vraća Zvezda, ali vraća i Panter trojkom.

4. minut (67:65) - Greška u koracima koju pravi Jam Madar prema odluci Tomislava Hordova. Ali Madar se ispravio i ukrao loptu Zvezdi u naprednom napadu. Mur pogađa trojku posle neverovatno dugačkog napada Partizana i ofanzivnih skokova Matijasa Lesora. Koš Voltersa na drugoj strani. Pet poena u nizu za Mura, pogađa i on i izjednačuje. Kalinić će imati dva penala, faul Lesora. Pogodak Nikole, oba puta.

2. minut (63:60) - Pivotirao je, pivotirao Lesor, ali nije našao poziciju... Na drugoj strani je Mitrović pogodio za dva, a prethodno je upisao četvrti prekršaj. Smailagić sada šutira bacanja, pogodio je prvo. Pogodio je i drugo. Dva poena za Zvezdu preko Holinsa, a nema koša za Partizan na drugoj strani. Davidovac je bio sam, ali nije pogodio za tri.

III ČETVRTINA - NASTAVAK

10. minut (59:58) - Lesor je napravio prekršaj. Davidovac 2/2 sa linije penala. Nije uspeo da pogodi Panter preko Dobrića. Ušlo se u poslednji minut igre, Smailagić hvata skok. Madar se odvojio i pogodio sa poludistance. Davidovac skače i pogađa iz ofanzivnog skoka. Smailagić je fauliran od strane Markovića, dva bacanja na sekund i šest desetinki do kraja. Jedno bacanje je pogodio, jedno nije. Kraj četvrtine.

8. minut (55:55) - Pojavljuje se na utakmici i Ognjen Dobrić. Panter pogađa sada sa poludistance, zaista neverovatno težak šut. Ali i Holins uzvraća, gledaće arbitri da li je za dva ili tri poena. Ledej prolazi do kraja uz faul. Tehnička za klupu Zvezde, pogodak Pantera sa penala. Ledej takođe pogađa bacanje. Davidovac pogađa za tri. Avramović gubi loptu. I Marković pogađa oba bacanja.

6. minut (44:49) - Panter se nije ohladio. Pogodio je trojku iz velike udaljenosti. Faul Zeka Ledeja posle uhvaćenog skoka Davidovca. Ni Davidovac ne pogađa za tri, ali Lesor pravi korake. Avramović iz kontre stiže do +5, Partizan je bolje odreagovao posle ove pauze. Kuzmić je provukao na drugi obruč još jedan pogodak za dva poena. Ali i Avramović prolazi do samog kraja.

4. minut (42:42) - Pogodio je jedno bacanje Lesor. Na drugoj strani ništa od koša Zvezde, a Lesor iz skoka dolazi do nova dva poena. Volters pod prekršajem stiže do koša, imaće šansu da donese novi egal. Pogodiće ga.

- Meč se nastavlja za tri minuta, toliko je preostalo za zagrevanje igrača obe ekipe.

- Tu su i sudije. Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić su se pojavili posle onog trka sa parketa kada su zasuti predmetima.

- Zagrevanje će potrajati nekih 10 minuta, posle čega će se meč nastaviti pred potpuno praznim gledalištem. Ispražnjene su cele tribine, lože... Ostala su samo zvanična lica, novinari i kamermani, kao i gostima oba kluba.

- Posle svog haosa koji se izdešavao, utakmica će vrlo brzo biti nastavljena, prema rečima izveštača TV "Arena Sport". Igrači Zvezde su već na parketu, a igrači Partizana su se pojavili neka 2-3 minuta kasnije.

- Evo kako sada izgleda dvorana "Aleksandar Nikolić", nekih 35 minuta od prekida:

- Dvorana se i dalje prazni, a utakmica je prekinuta pre gotovo 30 minuta. I dalje nema nagoveštaja kada bi nastavak mogao i definitivno moglo da se dogodi, ali za sada sve ide u dobrom pravcu da se to dogodi ubrzo, pošto je dvorana prilično prazna.

- Pogledajte i kako su navijači zauzeli teren u dvorani "Aleksandar Nikolić":

Video: Navijači Zvezde zauzeli teren u Pioniru: Delegat naredio da se isprazni hala

- Pogledajte kako je tekao haos iz drugog ugla: 

Video: Haos u Pioniru iz drugog ugla: Gađanje navijača, bežanje sudija, izlazak igrača sa terena

- Veliki broj navijača je već napustio dvoranu, ali i dalje ima onih najupornijih koji ne žele da izađu. Sada je na tribinama prisutna i žandarmerija.

- Tek nakon kompletnog pražnjenja dvorane "Aleksandar Nikolić" utakmica će biti nastavljena. Kako nam javljaju izveštači sa lica mesta, i dalje ima navijača na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".

- Prema prvim informacijama našeg izveštača sa lica mesta, biće ispražnjena cela dvorana! Veliki broj navijača je sada završio na parketu dvorane "Pionir" i nije jasno kako će se ovo razrešiti. Policija za sada ne reaguje. Delegat Slavenko Babić je rekao da će hala biti ispražnjena, a ako to ne bude moguće, da će se diskutovati o daljim koracima.

Video: Prekid derbija u Pioniru: Sudije pobegle sa parketa, navijači ih zasuli predmetima:

- I igrači se sada povlače u svlačionice. Pitanje je koliko će sada potrajati ovaj prekid. Za sada nema informacija da li će doći do pražnjenja tribina. Čeka se zvanična odluka delegata, prema prvim informacijama izveštača TV "Arena Sport".

4. minut (39:39) - Ništa od koša Pantera. Faul Dalasa Mura. Lazić sklanja Ledeja i poentira za novo izjednačenje na meču. Još jedan dugačak napad Partizana, Lesor se izborio za posed posle čega je fauliran. Ledej promašuje na neverovatan način za tri, hvata Lesor dva skoka u napadu i imaće dva slobodna bacanja. Prekid meča! Sudije su trkom pobegle u svlačionicu, navijači su počeli da ih gađaju predmetima sa tribina.

2. minut (37:39) - Nema trojke Lazića, Kalinić ispravlja i ubacuje loptu iz ofanzivnog skoka. Smailgaić je potom fauliran, a zatim se naređala i izgubljena lopta Partizana. Luka Mitrović izjednačuje. Faul pravi Luka Mitrović, biće to dva slobodna bacanja za Pantera. Pogodio je oba. Nema koša za Kalinića. Umalo izgubljena lopta Zagorca. Ledej je izborio duži napad, ali je Partizan opet loše odreagovao. Gledaće se i da li je nesportski faul Lesora, koji je isprva dosuđen, a Koljenšić kaže - nije. Dug napad Zvezde, promašaj Davidovca za tri.

- Počeli smo! Posle 33 minuta pauze, utakmica se nastavlja.

- Sudije su se posle poduže pauze konačno našle na terenu. Videćemo kada će se nastaviti igra. Za sada još nema uslova za tako nešto, a prošlo je tačno 30 minuta od kraja prvog poluvremena.

- Poluvreme je bilo planirano da počne pre oko 10 minuta. Igrači su i dalje na terenu i zagrevaju se. Nema informacija kada će se dvoboj nastaviti. Sada je i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović otišao do tog dela tribina kako bi zamolio navijače da odu odatle.

- Potrajaće pauza između dva poluvremena. Problem je što su navijači u međuvremenu popunili deo tribina iza koša kod tunela iz kojeg treba da izađu sudije, što nije dozvoljeno na osnovu kazne ABA lige. Igrači se zagrevaju dok članovi obezbeđenja pokušavaju da isprazne taj deo tribine.

- Kako je tekla druga četvrtina kroz objektiv kamere:

II ČETVRTINA

10. minut (33:37) - Nema trojke Davidovca. Lagano polaganje za Markovića iz kontre nakon greške Jama Madara zbog kojeg je besan Željko Obradović. Tajmaut Partizana. Igranje nogom Stefana Markovića posle toga. Pas Madara je vrlo, vrlo loš. Nema trojke Pantera. Dodavanje Markovića za Mitrovića i zakucavanje. Budi se publika, jer se Zvezda približila. Avramović gubi loptu, a Holins zakucava. Ledej pogađa trojku i prekida ovu seriju. Tajmaut Radonjića. Holinsov promašaj za tri. Kraj prvog poluvremena.

8. minut (27:34) - Faul u napadu svira Pukl sada i Lesoru. Izgubljena lopta Zvezde, pa i Partizana, pa onda opet Zvezde... Igrači su jako dekoncentrisani. Zvezda ima 12 izgubljenih, a Partizan 9! Panteru beži lopta na izbačaju, a on pravi faul. Nema trojke Dobrića. Prolazi do kraja Lesor i poentira, to je sada već +7 za Partizan. Tajmaut Radonjića.

6. minut (27:32) - Greška u koracima koju pravi Alen Smailagić posle tajmauta, a Obradović je besan na svog košarkaša. Bez koša i Lazarević, biće napad za Partizan. Kevin Panter pogađa neverovatnu trojku, crno-beli sada već na osetnih +7. Faul u napadu, novi, i to za Ostina Holinsa. Ubacuju se predmeti na parket sada. Nebojša Ilić moli publiku da bude korektna, Saša Pukl kao glavni sudija zahteva da se tenzija smiri. Mnogo promašaja za Partizan u ovom napadu... Nema koša za Voltersa iz prvog pokušaja, ima iz drugog iz skoka. Alen Smailagić promašuje tri šuta u nizu, drži Zvezdu u životu. Izgubljena lopta Zvezde.

4. minut (25:29) - Aleksa Avramović pogađa jako važnu trojku za Partizan. Nikola Ivanović pogađa za dva i smanjuje razliku. Fauliran je Avramović, ali neće imati bacanja, već će to biti samo napad. Prvi poeni potom na meču za Mura, odmah i ukradena lopta, pa će imati dva slobodna bacanja Mur. Gledaće se i da li je ovo nesportski, odnosno "clear path" faul na putu ka košu, ali nije. Pogodak Mura sa penala, potom još jedan i Partizan je na +6. Rade Zagorac pravi prekršaj u narednom napadu. Dva pogođena bacanja Kalinića, pa promašaj Zeka Ledeja koji je bio sam na šutu sa distance. Faul Kevina Pantera, pa treća lična greška Nikole Kalinića i to je faul u napadu. Tajmaut Obradovića.

2. minut (21:22) - Ovoga puta nema trojke za Pantera kao maločas. Vraća trojku Branko Lazić na startu drugog kvartala, pa Zvezda opet vodi. Užasan šut Jama Madara, a na drugoj strani ne pogađa trojku Branko Lazić. Dva bacanja dobiće sada Madar zbog prekršaja. Dva pogotka. Lazić je sam kao duh na šutu za tri, ali nije pogodio, nije podogio ni narednog puta. Nemoguć pokušaj Mura sa distance.

- Pogledajte i najzanimljivije detalje iz dvorane "Aleksandar Nikolić" za sada iz objektiva našeg fotoreportera:

I ČETVTINA

10. minut (18:20) - Ovo je izuzetno težak šut za Pantera za tri, od njega nema ništa. Mitrović uvećava prednost Zvezda na +3. Novi šut iz daljine, sada Zagorac maši, ali je tu Lesor da ispravi grešku i postigne nova dva poena. Faul Madara, pa i nova bacanja, prva za Zvezdu večeras. Mitrović je izvođač, pogodio je oba. Izgubljena lopta Partizana, ni Volters ne dolazi do koša, a Panter polaže. Davidovac ne pogađa sa osam metara i pogađa trojku Kevin Panter sa skoro devet metara. Vodi Partizan posle prvih deset minuta.

8. minut (14:13) - Nema koša za Avramovića, pa ni za Pantera, na kraju hvata loptu Lesor i dobija dva slobodna bacanja. Dva od dva za njega. Madar pravi prvi faul na utakmici, ali je to Partizanov četvrti tako da će svaki sledeći biti kažnjavan bacanjima. Laka pozicija za Voltersa i još lakši koš. Još jedan dugačak napad, na kraju i prekršaj nad Kevinom Panterom, prethodno se Lesor spetljao pod košem i bio na granici koraka. Dva pogotka za Pantera sa penala. Ništa od trojke Dobrića, ali hvata Davidovac loptu i pogađa iz ofanzivnog skoka.

6. minut (10:9) - Još jedan dugačak napad Zvezde tokom kojeg Partizan ne može da uhvati ofanzivni skok. Kevin Panter pogađa za tri poena iz kontre. Izjednačeno je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Opet dugačak posed crveno-belih, izgubljena lopta na kraju. Prekršaj pravi Stefan Lazarević, odmah je podigao ruku. Lesor pokušava iz nemoguće pozicije da donese Partizanu prvo vođstvo i ne uspeva, Davidovac provlači loptu kroz obruč na drugoj strani. Avramović promašuje, onda Ledej promašuje za tri, a Avramović hvata loptu za potencijalnih 2+1. Pogodio je i dodatno bacanje, ali je pogodio dvojku i Luka Mitrović na drugoj strani terena.

4. minut (6:3) - Kalinić provlači loptu u koš ispod tri igrača Partizana. Ledej prolazi sve do samog kraja i na sve to je i fauliran i imaće dodatno slobodno bacanje. Kasnio je Volters u ovoj situaciji. Pogodio je i njega. Nema koša iz floutera za Voltersa. Jak faul Branka Lazića prekida naredni napad Partizana. Izgubljena lopta crno-belih, potom i faul Smailagića kojim je prekinuta kontra i videćemo ima li elemenata za nesportsku ličnu grešku. Tomislav Hordov pokazuje da je to običan faul. Izgubljena lopta Zvezde, onda jako smušen napad Partizana, ali posed ostaje za njih. Izgubljena lopta za Partizan, peta na ovom meču, a tek su prošla četiri minuta.

- Pogledajte kako je dočekan Nikola Vučević u dvorani "Aleksandar Nikolić":

Video: NBA zvezda u Pioniru, gleda meč Zvezde i Partizana

2. minut (4:0) - Prvi napad je za ekipu Crvene zvezde, a trojku je promašio Nejt Volters. Fauliran je potom Kuzmić na skoku. Nema poena ni za Kalinića, a potom faul u napadu pravi isti košarkaš posle ofanzivnog skoka. Izgubljena lopta Ledeja, smušen prvi minut utakmice. Nema poena ni za Voltersa. Ogroman promašaj Zvezde za tri, ali novi ofanzivni skok, posle toga i polaganja Ostina Holinsa. Ponovo izgubljena lopta, ovoga puta Dalasa Mura. Zakucava Kuzmić na drugoj strani.

DEŠAVANJA PRED MEČ

19.54 - Startne postave za današnju utakmicu:

Crvena zvezda: Volters, Lazić, Kalinić, Holins, Kuzmić

Partizan: Panter, Ledej, Zagorac, Smailagić, Mur

19.52 - Na utakmici su prisutni i poznati NBA košarkaš, Nikola Vučević, kao i fudbaleri Crvene zvezde, koji će pružiti podršku crveno-belima, a koji su dočekani gromoglasnim aplauzom.

19.47 - Evo kako je sve izgledalo prilikom izlaska igrača Partizana na parket.

19.40 - Navijači Zvezde su pogrdnim skandiranjima dočekali i Zorana Savića i Uroša Trifunovića.

19.35 - U trenutku kada su izlazili na parket igrači Partizana, pukle su dve petarde, kako javlja reporter sa lica mesta.

19.25 - Statistika kaže da Zvezda nema poraz kada igra majstoricu u ABA ligi. Slavila je ukupno sedam puta, a najmanja razlika u trijumfu bila je upravo - sedam poena, protiv Budućnosti. Partizan ima 2-2 u ABA majstoricama.

19.24 - Evo i snimka dočeka Milana Gurovića od strane prisutnih navijača.

19.16 - Na parketu se sada pojavio i Milan Gurović, koji je dočekan burnim i glasnim aplauzom od strane svih prisutnih.

19.10 - Dobre vesti za sve aktere večerašnje utakmice su i te da od samog starta u dvorani "Aleksandar Nikolić" radi klimatizacija, tako da će za igru biti daleko prijatnije u takvom ambijentu.

19.00 - Pogledajte kako su navijači Zvezde dočekali Aleksu Avramovića, a potom uputili aplauz svom timu.

18.59 - Igrači su se sada polako povukli u svlačionice na poslednji dogovor pred zagrevanje koje će uobičajeno početi na oko 30 minuta pred početak utakmice.

18.41 - Ivanović je prvi izašao da se zagreva za početak meča sa dve lopte u ekipi Crvene zvezde. U Partizanu se već zagrevaju Smailagić, Madar, Mur, Trifunović, Zagorac, Avramović i Glas.

18.39 - Naš izveštač sa lica mesta već se nalazi u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde su već pristigli oni najverniji navijači Crvene zvezde. Klub je odlučio da na mestima na kojima neće biti dozvoljeno prisustvo publike stavi zastave i crveno-bele trake, što možete da vidite na slikama ispod.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Ekipa Crvene zvezde cilja novu titulu u regionalnom takmičenju, a Partizan želi da prekine post dug skoro jednu deceniju. Sa najtrofejnijim evropskim trenerom na klupi, mogu svemu da se nadaju, no i domaća ekipa će imati šta da kaže. Dvoboj dva trenera koja znaju kako se osvajaju titule biće slasna poslatica za sve ljubitelje sporta pod obručima.

Naravno, ono što treba iskreno da se nadamo - da će sve proći bez incidenata. Bilo je dosta tenzija koje su okruživale čitavo finale ABA lige, Partizan je već odigrao svoj četvrti meč pred polupraznim "Pionirom", a slična kazna u manjem obimu čeka i Crvenu zvezdu večeras. Ovaj klub se obratio svojim pristalicama danas putem društvenih mreža moleći ih da ne ubacuju predmete na teren i da koriste samo dlanove i glasove kako bi navijali.

Neka košarka pobedi, jer momci iz oba tabora su zaslužili svojim igrama ne samo u ovom finalu, nego čitave sezone da se posle ovog petog meča priča samo o njima. Bilo je tu velikih bravura, poteza... Ne sumnjamo da će tako biti i večeras, kada psihološki teret bude najveći.

Utakmicu će suditi iskusni sudijski trojac koji će činiti arbitri iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Na čelu će se naći Saša Pukl iz Maribora, a pomagaće mu Tomislav Hordov iz Zagreba, odnosno Miloš Koljenšić iz Podgorice.

Dvoboj počinje od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred navijačima Crvene zvezde uz direktan prenos na "TV Arena Sport Premium 1".

Video: Telegraf anketa: Ko pobeđuje u majstorici finala ABA lige - Partizan ili Crvena zvezda?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lopovi

    6. jun 2022 | 21:51

    Sudjenje katastrofalno, sve u korist Partizana sviraju..nisu svirali nesportsku Lesoru, Zvezda sve 3 cetvrtine ulazi u bonus za 2min, nijednom im nisu priznali 2+1 a partizanu samo u prvoj cetvrtini priznali 3 puta 2+1..Kalini 4 licne od kojih je samo 2 napravio..

  • Nesa CZV

    6. jun 2022 | 22:10

    Eto zbog šačice huligana svi normalni navijači koji su platili karte biće udaljeni i neće moći gledati ono što su platili. Ovakvi pojedinci se moraju identifikovati i da im se izrekne kazna dozivotne zabrane pristupa sportskim manifestacijama. Ovo nisu navijači već neprijatelji kluba za koji navodno navijaju. Hapsi te to bre !!!

  • DoktorRadonja

    7. jun 2022 | 00:12

    Radonja ima 3 trofeja ove sezone bez ijednog centra, Zelimir 0 trofeja sa postavom samo od amera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA