Nikola Vučević otkrio kada će doći u Zvezdu: "Mislim da će tada to biti to"

Centar je rekao da želi da se naigra u NBA još, pre nego se vrati u Zvezdu

  • 7

Zvezda i Partizan igraju odlučujući meč finalne serije ABA lige, a među publikom se našla i NBA zvezda u vidu Nikole Vučevića. Crnogorski centar je na poluvremenu utakmice odvojio vreme i kako bi pričao sa novinarima, gde je pričao o NBA ligi, samoj utakmici, ali i dolasku u Crvenu zvezdu...

Vučević je davno završio sezonu u NBA ligi, pošto je njegov Čikago odavno gotov sa učešćem u Plejofu. Nikola je pre utakmice zagrlio i trenera crveno-belih Dejana Radonjića, a istakao je da je odavno već u Crnoj Gori, ali da je morao doći u Beograd za ovaj meč.

- Davno sam se vratio sam kući i odlučio sam da dođem ovde da gledam - rekao je Vučević, pre nego što je nastavio rekavši da je izuzetno teška utakmcia pred njegovim očima.

- Teška utakmica, što je očekivano. Peta, odlučujuća, biće neizvesno, Partizan je dobro odigrao prvo poluvreme, Zvezda može drugo bolje. Kraj prvog može pomoći za drugo, Zvezda je odigrala dobro dve utakmice, imala je priliku i za treću, nažalost je propustila, Partizan je odbranio. Videćemo do kraja, biće teško, ovo je finale.

Košarka KK Crvena zvezda - KK Partizan

Foto: Nikola Anđić

Navijači Crvene zvezde su ga dočekali u Pioniru sa ovacijama, dok on nije burno reagovao, šraviše, ostao je hladan tokom svakg skandiranja.

- Ja sam profesionalac, bavim se košarkom, razumem drugu stranu, moram, tako me posao navodi. Inače sam takav i ja kad igram, ne pokazujem emocije, oseća se tenzija i pritisak. Veliki je derbi, treba ostati mirne glave, ovo je sport i normalno je dobiti i izgubiti.

Nikola je govorio i atmosferi u Pioniru, ali i onima u NBA ligi. Dok je iskoristio priliku i da istakne da je na trbinama mesto samo fer i sportskom navijanju.

- Kad je navijanje da, kad se sportski navija, kad se bodri svoj klub odna da. Toga ima puno, ima kod nas, Turska i Italija, a treba ostati na tome, da se bodri svoj klub i to je prava slika koju treba poslati u svet. Nažalost, nekad se dešavaju stvari koje pokazuju pogrešnu sliku, ali dobro. Ovo je kad se stvarno navija, to je prava stvar.

Vučević je medijima otkrio i da li će doći u Zvezdu, odnosno, kada će do toga doći.

- U ovom trenutku nije realno. Ja bih voleo što duže da se zadržim u NBA ligi, a onda kad završim tamo, da će to biti to. Ovako ću dolaziti da bodrim kad god mogu.

Kako je već poznato, Vučević je prethodnog leta promenio klub, otišao je put Čikago Bulsa, gde je uspeo odmah da se domogne Plejofa, ali tamo je njegova ekipa poražena od strane Milvoki Baksa sa 4:1.

- Posle dugo godina novi klub, zadovoljan sam, drugačija uloga za mene bila u početku, trebalo je vreme, ali kako je sezona odmicala sve je bolje. Ušli smo u PO, igrali smo protiv ekipe koja je možda bolja od nas, ali dobro za prvu sezonu možemo biti zadovoljni, povrede su nam pravile problem, stalno smo bili u deficitu. Čak i u PO smo igrali bez tri bitna igrača, možemo biti zadovoljni i nadamo se da će biti bolja.

U NBA je sve više igrača sa Balkana, a Vučević ističe da se oni svi kolektivno druže, jer kako je istakao, Balkan mora biti ponosan na svoje igrače.

- Kad igramo protiv tima koji ima naših igrača, pokušavamo da se vidimo pre ili posle utakmice, da odemo na večeru... S nekima se znam dosta dugo, sa Bogdanom, Jokićem... Sa svim igračima sa ovih prostora smo dosta dobri i Bojan Bogdanović, Šarić, Dončić... Sa svima stvarno i to je bitno za čtiav region, ne samo da igraju u NBA, nego i imaju značajne uloge. Da su najbolji igrači i da su nosioci igre.

Video: Frka na tribinama Pionira: Navijači Zvezde ušli u zabranjeni deo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA