Godina nade i velikog bola za navijače Partizana

Bila je ovo godina velikih očekivanja i nade za navijače Partizana, ali je na kraju završena bolno u dva najvažnija sporta

  • 80
FK Partizan, Aleksandar Stanojević, Željko Obradović Foto: Marko Jovanović; Partizan.rs/Miroslav Todorović

Sada već možemo da kažemo da je iza navijača Partizana još jedna bolna sezona. Ostali su bez dva najvažnija trofeja u dva najpopularnija sporta - fudbalu i košarci, koji su završili u vitrinama najvećeg rivala Crvene zvezde.

Tako je već godinama unazad, pošto je Zvezda šampion u fudbalu pet sezona uzastopno, a u košarci je ABA ligu osvajala tri sezone uzastopno, a domaće prvenstvo šest vezanih sezona.

Ove sezone je za razliku od mnogih prethodnih delovalo da bi Partizan mogao da sruši dominaciju Zvezde i u fudbalu i u košarci. Na mestu trenera imali su miljenike navijača, Željka Obradovića i Aleksandra Stanojevića, decu kluba, ali i Grobare u srcu, koji su spremni da se uhvate u koštac sa svim izazovima i preprekama i da "ginu" za klub, kako na terenu, tako i u "borbama" van njega.

Crno-beli su u fudbalskom prvenstvu bili gotovo čitavu sezonu na prvom mestu, a na polusezoni su imali prednost od pet poena, međutim, Zvezda je dobila ključni derbi, kasnije iskoristila i kikseve Partizana i u finišu je preotela titulu crno-belima.

Da tuga za Grobare bude još veća, Zvezda je kasnije u direktnom večitom derbiju osvojila i Kup u fudbalu.

I u košarci je slična situacija. Zvezda je prvo osvojila Kup Radivoja Koraća u direktnom duelu s Partizanom, a sada i najvažniji trofej u ABA ligi, koji donosi igranje u Evroligi sledeće sezone.

Partizan je u sezonu ušao sa velikim očekivanjima i sa velikom energijom zbog dolaska Željka Obradovića na klupu. Dovedena su i ozbiljna pojačanja, napravljen je tim koji je po mnogima bio jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa, ali su i tu crno-beli doživeli težak udarac, pred 20.000 Grobara u Areni, kada ih je savladala Bursa u gotovo dobijenoj utakmici.

Crno-beli su uspeli da se oporave od šoka, konsolidovali su se za finale ABA lige u kojem su se sjajno borili protiv Zvezde koja je imala prednost domaćeg terena. Došli su do pete utakmice u kojoj je sve bilo otvoreno do poslednjeg minuta, ali je na kraju Zvezda slavila u infarkt završnici, što je uvek najbolnije po poraženu ekipu.

Navijačima Partizana svakako ostaje nada da će naredne sezone situacija biti obrnuta. Za košarku svakako imaju razloga za nadu, jer se tek u finalu video pravi efekat Željka Obradovića. Jasno je da ne može sve da se postigne preko noći i da je potrebno raditi dugo i naporno kako bi se došlo do rezultata.

Već naredne sezone bi Partizan mogao da bude ozbiljna sila ukoliko zadrži okosnicu tima, a tamo gde su bili promašaji poput Kuruca, dovede prava pojačanja, uz nadolazeće mlade snage od kojih će se mnogo više očekivati naredne sezone posle rada sa Željkom Obradovićem kao što su Balša Koprivica, Tristan Vukčević i Alen Smailagić, Jam Madar.

Kada je fudbal u pitanju, tu navijači Partizana i nemaju velike razloge za optimizam. Činjenica je da je Aleksandar Stanojević napustio klub, da će se obaviti potpuna rekonstrukcija tima, da je novi trener i dalje "u magli" pred sam start priprema i da pre toga i ne može da se dovode pojačanja.

Sa druge strane, Zvezda će zadržati trenera i okosnicu tima, ima razrađen sistem, već je dovela i neka velika pojačanja i uveliko radi na novim. Igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, gde bi ukoliko se plasira zaradila ogroman novac i verovatno dovela još neka zvučnija pojačanja, pa je već sada jasno da Zvezda u startu ima veliku prednost u odnosu na Partizan.

Video: Frka na terenu posle finala ABA lige: Kalinić dotrčao do klupe Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. jun 2022 | 16:59

    Partizan je jedini klub koje je uspeo da izgubi namestene titule i u kosarci i u fudbalu. Jos jednom se pokazalo da na kraju pravda uvek pobedjuje. A sad adio...

  • Kodiaq

    7. jun 2022 | 17:50

    Plasim se da cemo mi poreski obveznici morati da platimo jos neko skupo pojacanje kao Pantera. Tesko nama. Pa Zelimire pokazi svoju stručnost, stvori nekog mladog igraca a ne da ti se igra svodi na Pantera uz pomoc Ledeja, Lesora i Mura. Gde su ti domaci igraci? Davao si kakvu takvu sansu Avramovicu ali ako momak napravi neku gresku urlas na njega ko odbego ludak. Jesi li unapredio igru ove godine Trifunovica, Smajilagica, Vukcevica, Zagorca, Koprivice? Sluzili si ti samo da masu peskirima. E moj ti expertu! O kojoj ti korektnosti pricas kad stalno vrsis pritisak na sudije, vredjas a oni ko p.. ne smeju da ti daju tehnocku. Sta si ti mesija? Jel treba mi da platimo da ti dovedu Mirotica, Larkina, Karija , Durenta pa da svima pokazes kakav si bio i ostao mag kosarke?

  • Zvele

    7. jun 2022 | 18:06

    Njihov problem je kad su imali plus pet u fudbalu odmah su slavili u fazonu to je to gotova stvar. Ko nam uzme bod ima odmah da kukamo kako nas svi u državi kradu, ali to je nekad palilo više ne. Ima li su i dva derbija prokockali i ko im je kriv naj lakše na drugoga svaljivati krivicu. Što se tiče košarke, čim su doveli Obradovića u fazonu gotovo došo Žoc svi unapred predajte utakmice i sve titule dajte Žocu e pa nije sve tako malko se tu pitamo i mi cigani, i za fudbal i za košarku....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA