≫ 

Misterija Partizanovog igranja KLS: Crno-beli se nisu pojavili na današnjem sastanku

Vreme neumitno teče, domaća liga kreće u petak kada je zakazan duel ekipe Željka Obradovića i FMP Železnika

  • 42
Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Partizan još uvek se nije izjasnio o tome da li će igrati domaće prvenstvo koje za crno-bele kreće već u petak polufinalnim duelom protiv FMP Železnika. Isti dan igraju i Zvezda i Mega. Iz tabora viceprvaka ABA lige i dalje nema potvrde da će u zakazano vreme izaći na megdan timu iz predgrađa. Zasad je sve pod velom misterije.

U Partizanu još vagaju.

Ni juče, a ni danas u vreme pisanja ovog teksta, nismo uspeli da dobijemo potvrdan odgovor iz Partizana da li će uzeti učešće u najkvalitetnijem domaćem takmičenju koje, osim prestiža, ne donosi nijedan drugi konkretan benefit. Ni finansijski, niti nudi prolaznost u neko od evro takmičenja.

Ali, to je i najmanji problem po najtrofejniji srpski klub. Struje unutar same organizacije su polarizovane i to je ono što najviše odvraća crno-bele da učestvuju u svemu. Vlada veliko nesaglasje. Kako saznajemo, predstavnici Partizana nisu prisustvovali još jednom sastanku KLS koji je održan u sredu i time su jasno poručili da ne žele da daju legitimitet ligi. 

Podsetimo, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u nekoliko navrata govorio o mogućnosti da crno-beli ove sezone istupe iz domaćeg takmičenja, odnosno da ga ne igraju u ovakvom formatu i po aktuelnim pravilima, optužujući "jednu porodicu" za "privatizaciju KLS-a".

- Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sednemo da lepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej? Dok ne budu normalni ljudi seli i iskorenili kancer iz našeg sporta nikada nam neće biti bolje - poručio je sredinom maja Mijailović.

KLS je u sredu, nakon pomenutog sastanka na kojem nije bio niko od predstavnika Partizana, potvrdio odigravanja utakmica polufinala, objavio termine, sudije, kao i datume drugih mečeva, što, naravno ne znači i da će ona koju igraju crno-beli biti odigrana.

Partizan je na potezu.

kls dokument Foto: kls

Video: Žocu dogorelo, jake reči o incidentima u Pioniru: Otvorio dušu bez dlake na jeziku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    8. jun 2022 | 15:38

    Pa i nije im mesto tu, vreme je da se vrate u svoju maticu Hrvatsku i rodni Zagreb.

  • Opet on

    8. jun 2022 | 16:12

    Limar Ostoja komentariše nešto i nekoga, zadnji je koji to sme da radi. Inače neka ostane tu gde je, uzeće titulu u narednom veku

  • Мака

    8. jun 2022 | 16:58

    А како да играју када немају 5 Србина у тиму 😂😂😂 како? Жоц заборавио да се игра и првенство Србије па довео све милионере 🤦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA