Neverovatna situacija u Bosni: Igokea šampionski trofej i medalje dobija poštom

Zaista nešto što se ne viđa svakog dana

  • 2
KK Igokea - KK Partizan Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Navikli smo na svakakve situacije u regionalnoj košarci, pogotovo kada su u pitanju domaća takmičenja, gde uglavnom ne postoje nikakva pravila i svako radi šta god hoće. Sada nam nova neverovatna situcija stiže iz Bosne i Hercegovine, gde je šampion postala ekipa Igokee, a pehar i medalje ekipi će, verovali ili ne, biti dodeljene poštom.

Završnica šampionata u Bosni i Hercegovini igra se po principu lige sa šest ekipa, pet najboljeplasiranih u ligaškom delu takmičenja plus Igokea iz ABA lige. Delovalo je nakon osam kola da će Široki "odbraniti" trofej (osvojili su prošle godine tako što su se jedini pojavili na Fajnal-foru), pošto je ta ekipa imala skor 7-1, a Igokea 6-2.

Igrao se meč u Širokom Brijegu, gostovala je Igokea, i pobedom bi domaća ekipa osvojila trofej. Igokea je dobila taj meč 70:62, pa je imala priliku da pobedom u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv tuzlanske Slobode dođe do trofeja. To se i desilo, ekipa Dragana Bajića je slavila sa 80:53 i osvojila trofej.

Trofej, koji će, prema rečima tim menadžera Igokee Siniše Kovačevića, biti dodeljen poštom.

- Pre poslednjeg kola u Širokom Brijegu generalni sekretar KS BiH je insistirao da se pehar i medalje donesu u Široki Brijeg. Većina članova Upravnog odbora je tada rekla da je najbolje da se pehar i medalje podele nakon poslednjeg kola. Međutim, on je samoinicijativno doneo trofeje i stavio ih kod zapisničkog stola iako nije imao saglasnost Upravnog odbora. Nakon toga, pred poslednje kolo se više nije oglašavao povodom ovog pitanja. Iz Saveza su juče ujutru zvali i tražili adresu kako bi poslali pehar i medalje poštom. To je prava i cela istina.

Kovačević je još istakao i da je klub kontaktirao Upravni odbor sa zahtevom da se trofej uruči na prvoj narednoj utakmici koja bude odigrana sledeće sezone.

- Sramota je da moji igrači nisu dobili trofej i medalje nakon utakmice protiv Slobode. To pokazuje odnos pojedinih ljudi u saveza prema Igokei, poštovanje ovog, ali i ostalih timova u ligi. Da ne dobiju priznanje koje su zaslužili. Znamo svi šta se desilo prošle sezone, a ove se nisu udostojili da nagrade igrače za ovih 10 meseci.

Video: Pogledajte dramu na kraju meča i promašaj Pantera za titulu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvos@

    8. jun 2022 | 18:15

    Davno smo nazalost dotakli DNO.....

  • Sexo

    8. jun 2022 | 23:59

    U tzv BiH sve je moguce. Odnijeo perhar u Široki?! Dzaba si ga nosao doci se opet kod Srba, pokusaj nesto drugo šovinisto, recimo otiđi Pod Ostrog i okaj grijehe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA