≫ 

Budućnost dobila Mornar u "majstorici" finala lige Crne Gore: Podgoričani po 14. put šampioni zemlje

Samo jednom je Baranima pošlo za rukom da prekinu dominaciju ekipe iz glavnog grada

  • 0
Košarka ABA liga polufinale Parizan Budućnost Foto: MN Press

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar rezultatom 90:82 u "Morači" u petom meču finalne serije lige Crne Gore i tako po 14. put u istoriji takmičenja osvojili trofej.

Od početka meča na snazi je bio rezultatski egal, koji je Budućnost prekinula krajem prvog poluvremena, pa je nakon 20 minuta rezultat glasio 45:35 za Podgoričane.

Mornar se nije predavao, nastavili su Barani sa dobrom igrom koju su prikazali u ovoj seriji i čak uspeli da dođu do samo jedno poena zaostatka u četvrtoj četvrtini (74:73). Ipak, taj nalet je odbila ekipa Aleksandra Džikića i na kraju osvojila šampionsku titulu.

Zanimljivo je da je Budućnost i 2017. i 2019. godine slavila u "majstorici" protiv Mornara, a da su Barani do jedine titule u istoriji stigli 2018. godine, kada je na klupi Budućnosti sedeo Aleksandar Džikić.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kendrik Peri sa 27 poena, dok je na drugoj strani Sead Šehović ubacio 24 poena.

Video: Budućnost u uzbudljivoj završnici preživela Partizan: Pobeda u Morači za majstoricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA