Oglasila se KLS: "Skandalozna odluka Partizana, predstavlja nepoštovanje države i njenih ulaganja u sport"

Liga je oštro osudila odluku Partizana

Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

Košarkašku javnost u Srbiji ovog dana potresla je informacija da se Partizan neće takmičiti u ovogodišnjem izdanju plej-ofa Košarkaške lige Srbije, čime je praktično poslao FMP u finale.

Nakon sastanka oglasila se i sama liga, ocenivši odluku crno-belih skandaloznom i nepoštovanjem države koja, kako stoji u saopštenju, "izdvaja ogromna novčana sredstva za sport".

- Košarkaška liga Srbije je veoma neprijatno iznenađena i vrlo razočarana odlukom Partizana da istupi iz takmičenja. Odluka koja je sama po sebi skandalozna je i dodatno nekorektna pošto je zvanično saopštena pred sam početak polufinalne serije plej ofa. Partizan je svojom odlukom naneo veliku štetu srpskoj košarci.

Smatramo da odluka da se odustane od takmičenja u najvišem državnom rangu predstavlja nepoštovanje države Srbije posebno u trenutku kada država izdvaja ogromna novčana sredstva za sport, a pre svega za košarku i samim tim i za Partizan.

Košarkaška liga Srbije je prinuđena da preduzme sve neophodne mere koje su u skladu sa odredbama akata koji regulišu istupanje iz takmičenja. Košarkaška javnost će o svim budućim koracima KLS biti blagovremeno obaveštena - stoji u saopštenju.

Podsetimo, Partizan se ranije danas oglasio i objasnio zašto se odlučio na takav potez.

Video: Navijači Zvezde vređali Obradovića dok je pričao na konferenciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    9. jun 2022 | 20:43

    Jasno smo rekli NE, Covicevoj privatnoj ligi! Svaka cast za ovaj hrabar potez! JEDAN JE OBRADOVIC!

  • Rola

    9. jun 2022 | 20:51

    Ponovo zamena teza Partizan nije pokazao ne poštovanje državi i parama koje ulaže u sport. Partizan se pobunio zato što dobije manje para od Čovićeva dva kluba a oni se unapred favorizuju svakojakim manipulacijama da osvoje titulu. U tom grmu leži zec kadija te tuži kadija ti sudi. Ako neko da nekom pare pa za te pare pinižava neka hvala bolje pošteno pa neka pobedi bolji. Država nebi nikom trebala da daje pare neka rade pošteno biće gledaoca koji plate kartu a ne hulihani koji udju besplatno a posle ubacuju predmete i vrše pritiske na protivnika i sudije.

  • ZVEZDA MEGA FMP

    9. jun 2022 | 20:47

    IZAĐI MALA, IZAĐI MALA, IZAĐI BAR NA ČAS... 🪗🎶🎵🎶🎵🥁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA