≫ 

Obradović se bori za titulu: Monako "pregrmeo" Ortez i zakazao finale sa Asvelom za naslov prvaka Francuske

Novi uspeh srpskog trenera na klupi kluba iz Kneževine

  • 0
saša obradović foto: MN Press

Košarkaši Monaka plasirali su se u finale francuskog šampionata pobedom u četvrtoj utakmici polufinalne serije protiv Po-Orteza u veoma tesnoj i neizvesnoj završnici, čime su završili posao nakon dva trijumfa koja su ostvarili na domaćem terenu pre dolaska na jugozapad Francuske - 83:85.

To je ujedno označilo i novi uspeh Saše Obradovića, koji će se kao trener boriti za novu titulu u svojim vitrinama. Protivnik u finalu biće mu najteži mogući - Asvel iz Vilerbana, ali za Kneževe ne mora sve da bude tako crno, pošto je Šole pokazao način na koji je moguće "raniti" učesnika Evrolige. Naime, ovaj klub bio je na posed od eliminacije tima iz predgrađa Liona u četvrtfinalu.

Posle toga, Asvel je pregazio Dižon u polufinalu, a Monako je pre dvoboja sa Po-Ortezom takođe imao muka, ali protiv daleko kvalitetnijeg Strazbura u tri meča. I oni su se "čupali" iz jako neprijatne situacije, pošto su u tom trećem meču gubili sa 20 razlike, ali baš kao i sastav iz Vilerbana, nisu dopustili išta slično u ovom polufinalu.

Večeras je do pobede Monako očekivano vodio Majk Džejms sa 21 poenom, dok su dvocifreni bili još Tomas sa 15 poena, te Hol i Vesterman sa po 12 poena. Naš Danilo Anđušić ne igra još od aprila zbog povrede.

Finale počinje tek 15. juna,a igra se na tri dobijene utakmice. Prednost domaćeg terena ima tim Asvela.

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA